Yksi Suomen tunnetuimmista rikollisista Raimo Tienhaara vangittiin epäiltynä törkeästä veropetoksesta

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään kovia rikollisliigoja johtaneen ja yhden Suomen tunnetuimman rikollisen Raimo Tienhaaran. "TeeHoo" -nimellä tunnettua Tienhaaraa epäillään törkeästä veropetoksesta.

Epäiltyä rikosta tutkivan tullin mukaan Tienhaara on välttänyt valmisteveroja.

– Kyse on lähinnä alkoholista ja savukkeista, rikostutkinnan päällikkö Hannu Sinkkonen tullista kertoo.

Tulli otti Tienhaaran kiinni viime viikon lopulla. Esitutkinta on vasta aivan alussa, joten toistaiseksi Sinkkonen ei suostu kertomaan rikosepäilystä yhtään enempää.

Tunnettu rikollispomo

Tienhaara on yksi Suomen tunnetuimmista rikollisista. Häntä on luonnehdittu Suomen pelätyimmäksi rikolliseksi.

TeeHoo sai 90-luvun alussa lähes kymmenen vuoden huumetuomion. Tuolloin oli kyse noin 30 kilosta amfetamiinia. Tuomioon liittyi myös koronkiskonta.

Häntä epäiltiin myös osallisuudesta Pasilan poliisitalon pommiin 1995 ja kahteen Helsingin veroviraston räjäytykseen 1991 ja 1992, mutta näistä ei näyttöä löytynyt.

Motiiviksi veroviraston pommeihin epäiltiin Tienhaaran katkeruutta verottajaa kohtaan. Veroviranomaiset olivat ihmetelleet, miten miehellä voi olla omakotitalo, autoja ja veneitä, mutta ei tuloa mistään. Tienhaaraa syytettiin yllytyksistä, mutta syyttäjä luopui syytteistä kesken oikeudenkäynnin, kun kanssasyytetyt muuttivat kertomustaan.

90-luvun lopussa Tienhaara sai uuden huumetuomion, kun hän pyöritti heroiiniliigaa vankilasta käsin. Hän istui vankilassa vuodesta 1992 yhtäjaksoisesti neljätoista vuotta. Tienhaara vapautui 2006.

Polttopullo ja kranaatti poliisien kotiin

Mies järjesti 90-luvulla myös muun muassa kostoiskun kahden helsinkiläisen poliisin kotiin ja piti parikymmentä poliisinimeä käsittänyttä kostolistaa.

Ensimmäisessä tuhotyön yllytyksessä oli kyse polttopulloista, jotka oli tarkoitettu rikoskomisarion pihaan, mutta ne heitettiin erehdyksessä viereiseen rakennukseen.

Toisessa tuhotyön yrityksessä oli kysymys käsikranaatin viemisestä toisen rikoskomisarion asunnon seinän viereen. Kranaatista puuttui alkuperäinen sytytin ja komisario ehti katkaista palavan tulilangan niin, että kranaatti ei räjähtänyt.

Tienhaara tuomittiin 90-luvun lopussa myös yllytyksestä törkeään pahoinpitelyyn, jossa kohteena oli Tienhaaraa henkisesti loukannut asianajaja.

Vuonna 2012 Tienhaara sai Pihlajamäen hasisjutussa 11 vuotta 6 kuukautta vankeutta. 

Lue myös:

    Uusimmat