Mainos

Yhteislaulattaja Alatalo kalasteli ääniä Kaustisen festivaalissa

Kaustinen Folk Festivalilla vierailleet keskustan kansanedustajat järjestivät festivaalialueella lauantaina poliittisen tilaisuuden. Mikko Alatalo, Mika Lintilä ja Tuomo Puumala kutsuivat Keski-Pohjanmaa -lehden ilmoituksella festivaaliyleisöä tapaamaan keskustan edustajia. Alatalo oli palkattu festivaalille yhteislaulattajaksi, Lintilä oli kutsuvieras ja Puumala työskenteli festivaaleilla "talkoolaisena".

Onko sopivaa, että Kaustinen Folk Festivalilla järjestetään tällä tavoin poliittisia kokouksia, ohjelmajohtaja Jyrki Heiskanen?

- En tiedä tästä tilaisuudesta mitään. Eihän maailma siihen kaadu, jos kansanedustajat tapaavat festivaalialueella yleisöä. Pääasia että yleisö ostaa lipun.

Puolue ilmoitti tapahtumasta lehdessä etukäteen. Pidättekö siis asiallisena, että yhteislaulattajaksi palkattu Alatalo järjestää ohessa myös poliittisen tilaisuuden?

- Jaa, en ole nähnyt ilmoitusta. Ehkä tässä nyt mennään vähän rajapinnalla. Jos olisin etukäteen tiennyt, että kyseessä onkin tällä tavoin järjestetty tilaisuus, olisin keskustellut Alatalon kanssa, että millä linjoilla täällä ollaan ja onko tuo nyt ihan hyvän maun mukaista. Mutta soittihan Alatalo myös kitaraa ja hoiti hyvin keikkansa. Ja juhlapuheessaan hän vielä kehui festivaalin maasta taivaaseen. En minä jaksa tästä sen pahemmin hermostua.

Kaustinen Folk Festivalilla liikkuu aina paljon Keskustan kansanedustajia - juhlapuhujina ja kutsuvieraina. Ettekö pelkää leimautumista "kepulaiseksi" festivaaliksi?

- Emme pelkää, juhlapuhuja voisi olla yhtä hyvin demari. Puheen pitää kulttuuria tunteva poliitikko hallituksessa istuvasta puolueesta. Mieluusti näkisimme täällä pääministerin tai kulttuuriministerin, mutta heillä on kiireensä. Tänä vuonna puheen piti kansanedustaja Mikko Alatalo, koska hän oli täällä keikalla. Hän vaati cd-levyjen arvonlisäveron pudottamista ja kritisoi Yleisradion soittopolitiikkaa. Ulospäin festivaali saattaa näyttää jotenkin kepu-vetoiselta, koska puolueellahan on täälläpäin vahva kannatus. Mutta todellisuus on toisenlainen, valtion festivaalituki Kaustiselle ei ole noussut euroakaan vuosikausiin. RKP:n kulttuuriministeri Stefan Wallin on näyttänyt valtansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.