Mainos

WP8-julkistus kismittää Lumian käyttäjiä: "Nokia ampui itseään jalkaan"

Osa Nokian Lumia-puhelimien omistajista on ottanut harmistuneena vastaan tiedon, jonka mukaan Windows-älypuhelimien uusin versio, eli Windows Phone 8 ei tule päivityksenä nykyisille Windows-puhelimille.

Uudessa WP8-käyttöjärjestelmässä kerrotaan olevan sellaisia ominaisuuksia, että se ei ole yhteensopiva nykyisten Windows puhelimien kanssa.

Esimerkiksi Nokian tukisivuilla valitetaan, että ihmisten olisi nyt tyhmää ostaa Lumia 900-puhelinta, kun tiedossa on, että siihen ei tule saamaan viimeisintä käyttöjärjestelmäversiota.

-Nokia on jälleen ampunut itseään jalkaan myymällä puhelimia, jotka kuolevat kuuden kuukauden jälkeen, tykitetään eräässä viestissä.

Eräs kommentoija valittaa, että etenkin Lumia 900 -mallin ostajien kannalta tilanne on väärin, sillä Nokia on varmasti tiennyt jo jonkin aikaa, että puhelin ei tule saamaan viimeisintä päivitystä. Viestissä huomautetaan, että Lumia 900 -malli on vasta muutaman kuukauden ikäinen eivätkä muutkaan Lumia-mallit ole kovin vanhoja.

Sen sijaan ainakin osa tämän hetkisistä Lumia-malleista saa vaatimattomamman WP7.8 -päivitysversion, jossa on panostettu samanlaiseen käyttökokemukseen kuin WP8:ssa.

Kriitikoiden mielestä WP7.8 on kuitenkin laiha lohtu, joka tulee jäämään WP8-version jalkoihin.

"Windows Phone 8:n ominaisuuksista ei olisi hyötyä nykyisissä Lumia-malleissa"

Toisissa kommenteissa puolestaan asetutaan Nokian ja Microsoftin puolelle.

Yhdessä viestissä huomautetaan, että kyse on teknologiasta, jonka on kehityttävä kovaa tahtia, jotta kilpailussa pysytään mukana.

Toisen kommentin mukaan käyttäjät ylireagoivat helposti, sillä WP8-version uusista ominaisuuksista monet ovat sellaisia, jotka vaatisivat tuekseen myös uutta laitteistoa. Yksi tällainen ominaisuus on esimerkiksi tuki moniydinprosessoreille.

Microsoftilta todetaan sama asia teknologiasivusto The Vergelle. Yhtiöstä kerrotaan, että "käyttöjärjestelmän NFC- tai moniydinprosessorien tuesta ei olisi Lumia 900:n tapauksessa juurikaan merkitystä, koska puhelimessa ei muutenkaan ole näitä ominaisuuksia mahdollistavaa rautapuolta".

- Kun otat Lumia-puhelimen taskustasi 7.8 -päivityksen jälkeen, niin käyttöjärjestelmä näyttää ja tuntuu samalta kuin WP8-laitteissakin, rauhoittelee Microsoftin markkinointijohtaja Greg Sullivan.

Sullivan ei kuitenkaan vahvistanut mitä Lumia-malleja 7.8-päivitys koskee, mutta ilmeisesti ainakin Lumia 900 kuuluu tähän kategoriaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.