Mainos

Tässä on Microsoftin suuri paljastus: Surface-tabletkone

Ohjelmistojätti Microsoft on paljastanut Los Angelesissa haastajan Applen iPadille.

Tiedotustilaisuudesta ilmoitettiin medialle vain muutamia päiviä etukäteen, jonka takia sitä luonnehdittiin ennakkoon "mysteeritapahtumaksi".

Tilaisuudessa Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer laittoi Microsoftin ympärillä liikkuneille tablet-huhuille kerralla pisteen esittelemällä Surface-nimisen tabletin.

Laite on optimoitu Windows 8 -käyttöjärjestelmää varten, ja siinä on magnesiumkuori. Surfacen näytön koko on 10,6 tuumaa ja sen kuvasuhde on 16:9.

Microsoft kehuu, että ClearType HD -näyttöteknologia tarjoaa upean kuvan elokuvien ja kuvien katsomiseen. Katselukulman kerrotaan olevan erittäin laaja, ja näytön kirkkaus on hyvä myös ulkotiloissa.

Microsoftin uutuustabletissa on taustasta ponnahtava kiinteä jalusta pöydällä pitämistä varten. Kamerat löytyvät edestä ja takaa. Surfacessa on myös kaksois-WIFI-antenni paremman langattoman yhteyden saavuttamiseksi. Lisäksi laitteesta löytyvät muun muassa USB- ja HDMI-liitännät.

Haluttaessa Surface voidaan tavallisen PC-tietokoneen tavoin kytkeä kiinni tietokonemonitoriin.

Surfacen erikoisuus on magneetilla kiinnitettävä, kolme millimetriä vahva Touch Cover -suojakansi, joka toimii avatussa asennossa hipaisunäppäimistönä. Touch Coverista on saatavilla viisi eri värivaihtoehtoa. Halutessaan laitteeseen voi liittää myös viisi millimetriä vahvan Type Cover -suojakannen, jossa on perinteisemmät alas painuvat näppäimet.

Kaksi eri mallivaihtoehtoa

Microsoft julkisti markkinoille kaksi eri mallivaihtoehtoa Surfacesta.

ARM-prosessorilla varustettu Surface on kevyempi vaihtoehto. Kyseinen laite on 9,3 millimetriä paksu, ja se painaa 676 grammaa.

Käyttöjärjestelmänä kevyemmässä laitteessa on Windows RT.

Surfacen Professional-versiossa on puolestaan kolmannen sukupolven Intel Core -prosessori, ja kyseinen laite käyttää Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmää.

Professional-versio on 13,5 millimetriä paksu, ja se painaa 903 grammaa.

Windows RT -versiota käyttävä Surface tulee saataville yhdessä Windows 8 -käyttöjärjestelmän markkinoilletulon kanssa. Professional-version kerrotaan tulevan myyntiin kolme kuukautta myöhemmin.

Microsoft ei vielä kertonut laitteiden hintaa. Yhtiön mukaan laitteen hinta on kilpailukykyinen muiden vastaavien laitteiden kanssa.

Katso Päivi Sinisalon juttu (Huomenta Suomen uutiset 19.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.