Winnipegin suomalaislupaukselle yllättävä katsomokomennus AHL:ssä – "Joukkueellamme on säännöt"

Winnipeg Jetsin suomalaislupaus Sami Niku ei ollut AHL-joukkue Manitoba Moosen kokoonpanossa, kun se kukisti Chicago Wolvesin lukemin 5-4.

22-vuotias Niku joutui seuraamaan ottelua katsomosta kurinpidollisista syistä. Manitoba Moosen päävalmentaja Pascal Vincent perusteli vilttikomennusta lyhytsanaisesti.

– Tämä on osa ammattilaiseksi oppimisen prosessia. Joukkueellamme on säännöt, jotka ovat samat kaikille. Jos sääntöjä ei noudateta, kaikki joutuvat kärsimään siitä samalla tavalla, Vincent perustelee joukkueen haastattelussa.

Niku palkittiin viime kaudella koko AHL:n parhaaksi puolustajaksi. Tällä kaudella suomalaispuolustaja on iskenyt yhdeksässä pelaamassaan ottelussa tehot 1+4.

Ottelusta uupui myös Winnipegin toinen suomalaislupaus, sillä Kristian Vesalainen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Vesalaisen tilannetta tarkkaillaan ottelu kerrallaan, mutta paluu kiekkokaukaloihin on jo lähellä.

– Katsomme tilannetta päivä kerrallaan. Huominen voi tulla liian nopeasti, mutta olemme toiveikkaita ensi viikosta, Vincent toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat