Whitmarsh puolustaa Buttonin moittimaa taktiikkaa

McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh perusteli Italian GP:n jälkeen, miksi talli otti Jenson Buttonin varikolle renkaidenvaihtoon ennen takana ajanutta Fernando Alonsoa.

Button tivasi jo kisan aikana talliltaan, miksi hänet otettiin varikolle 37. kierroksella, kun taas Alonso teki renkaidenvaihtonsa vasta 38. kierroksella. Alonso palasi varikolta Buttonin edelle radalle ja ajoi voittoon.

Whitmarshin mielestä Buttonin oli viisasta vaihtaa pehmeistä renkaista kovempiin.

- Näimme taaempana ajavista autoista, jotka vaihtoivat kovempiin renkaisiin, että kovempi oli nopeampi. Siinä tilanteessa haluaa vaihtaa nopeampaan renkaaseen niin pian kuin mahdollista, Whitmarsh sanoi Autosport.comin mukaan.

Whitmarshin mielestä McLaren saattoi elätellä toiveita Ferrarin päihittämisestä vain valitsemallaan taktiikalla.

- Jos Ferrari ei olisi tehnyt varikkokäyntiä sillä kierroksella, olisimme päihittäneet heidät. Olisi tietysti ollut mukavaa, jos he olisivat tulleet varikolle samalla kierroksella meidän kanssamme, mutta se olisi ollut heiltä hölmö ratkaisu, jota he eivät valitettavasti tehneet. Jos me olisimme pysyneet radalla ja Ferrari olisi tullut ensin varikolle, olisivat he päihittäneet meidät vielä isommalla erolla. Näin ollen teimme oikean päätöksen.

Button hävisi lopulta Alonsolle, koska hänen varikkopysähdyksensä kesti 0,8 sekuntia kauemmin kuin Alonson pysähdys.

- Kyse oli 2-3 metristä, jotka olivat meidän kannaltamme väärällä puolella, Whitmarsh totesi.

Alonso nousee kisan kärkeen. Katso video maksutta Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat