Näin Ferrarin huippunopea varikkokäynti onnistui

Ferrari-tallin Fernando Alonson huippunopea varikkokäynti Monzan kisassa avasi espanjalaiskuskille tien kisan voittoon. Nyt italialaistalli on julkistanut tarkempaa tietoa kilpailun ratkaiseen tapahtuman kulusta.

McLaren-tallin Jenson Button onnistui startissa nousemaan kisan kärkeen ohi Alonson, mutta lopullinen ratkaisu tapahtui varikolla kisan 37. kierroksella. Alonso ehti radalle Buttonin eteen huippunopean varikkostoppinsa ansiosta:

+0,35 sekuntia: auto nostetaan ylös tunkilla
+0,70 sekuntia: pehmeät renkaat irti
+1,40 sekuntia: kovat renkaat valmiina asennukseen
+2,30 sekuntia: ensimmäinen pyörä kiinnitetty
+2,60 sekuntia: toinen pyörä kiinnitetty
+2,70 sekuntia: kolmas pyörä kiinnitetty
+2,90 sekuntia: neljäs pyörä kiinnitetty
+3,40 sekuntia: auto laskettu alas ja vihreä valo

Ferrarin taholta kerrotaan tallin panostaneen kovasti varikkotiiminsä toiminnan tehostamiseen.

- Olemme tehneet tänä vuonna kovasti töitä kohentaaksemme renkaanvaihtoa mahdollisimman paljon. Aiemmin auton tankkaus saneli varikkokäynnin keston, mutta nyt pienetkin virheet kostautuvat raskaasti. Voisi sanoa, että varikolla kilpailu on paljon helpompi hävitä kuin voittaa, kertoi Ferrarin kisajohtaja Diego Ioverno.

3,4 sekunnin varikkopysähdys ei kuitenkaan ole vielä Ferrarin kauden ennätys. Kanadan GP:ssä Alonson autoon saatiin alle uudet kumit 3,3 sekunnissa, mikä auttoi espanjalaisen samaan aikaan varikolle tulleen McLaren-kuski Lewis Hamiltonin edelle.

Alonso nousee kisan kärkeen. Katso video maksutta Katsomo.fi:stä:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat