Webberille ja Gutierrezille lähtöruuturangaistukset

Red Bullin Mark Webberin surkea viikonloppu Kiinassa muuttui kisan jälkeen vieläkin kurjemmaksi, kun tuomaristo määräsi hänelle kolmen lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan osakilpailuun.

Tuomaristo piti Webberiä syyllisenä kolariin Toro Rosson Jean-Eric Vergnen kanssa. Webber joutui kolariin, kun hän lähti ohittamaan sisäkurvin puolelta Vergneä, joka kuitenkin sulki oven. Kolarinsa jälkeen Webber kävi varikolla renkaiden ja keulan vaihdossa. Oikeanpuoleista takapyörää ei kuitenkaan saatu kunnolla kiinnitettyä, minkä seurauksena takapyörä irtosi Webberin autosta kesken ajon. Aika-ajossa Webberin autosta loppui bensa kesken ajon, minkä takia hän joutui lähtemään kilpailuun joukon hänniltä.

Webber väitti Vergnen tienneen hänen ohitusyrityksestään.

- Minä tulin kohtalaiselta etäisyydeltä perästä, mutta hän tiesi minun olevan siellä. Hän meni todella, todella leveästi ja näytti siltä kuin avaisi mutkan ja antaisi minulle ajolinjan. Mutta kun tulimme lakipisteeseen, hän ottikin sen, Webber harmitteli.

Red Bull -talli sai lisäksi 5 000 euron sakot tilanteesta, jossa pyörä irtosi Webberin autosta.

Sauberin meksikolaiskuljettaja Esteban Gutierrez sai puolestaan viiden lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan osakilpailuun Bahrainiin kolaroituaan päin Adrian Sutilin Force India -autoa.

Lue myös:

    Uusimmat