Wahlroosilta paljastus Ylellä – näin paljon hän säästi muuttamalla Ruotsiin

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos paljasti sunnuntaina Arto Nybergin keskusteluohjelmassa, kuinka hän paljon hän säästi rahaa muuttamalla Ruotsiin.

Wahlroos muutti kirjansa länsinaapuriin Suomen perintöveron vuoksi. Nyberg tiedusteli vieraaltaan, onko julkisuudessa esillä ollut sadan miljoonan euron summa kokoluokka, jonka Wahlroos säästi muutossa.

– Eiköhän se suunnilleen oikea ole, Wahlroos vastasi.

Hän lisäsi, ettei perintövero ole Suomen talouspolitiikan suurin turmio, vaan ylisuuri työtuloverotus.

Wahlroos otti haastattelussa myös kantaa Helsingin Sanomien haastattelemaan taloustieteen professorin Pertti Haaparannan argumenttiin. Haaparannan mukaan Suomen vuodesta 2009 saakka jatkunut leikkauspolitiikka on täysin epäonnistunutta ja talouskeskustelu epä-älyllistä

– Sen seuraukset nähdään. Kiristävä politiikka on nimenomaan lisännyt velkaantumista, Haaparanta sanoi.

Wahlroos hymähtää professorin kritiikille.

– Mielestäni tämä on aika tylsä argumentti, tulee säälittävä olo. Euroopassa on harjoitettu tätä politiikkaa kymmenen vuotta. Veroja on kiristetty, mutta ennen kaikkea julkisia menoja on kasvatettu holtittomasti. Lopputuloksen voi nähdä jokainen.

Veroja on alennettava, työ on saatava halvemmaksi, ihmisille on saatava kannustimia tehdä työtä ja veroja on leikattava, kuuluvat Wahlroosin tutut talousteesit. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja