Pasi Aaltosen vuosikausien tappomysteeri: Poliisi epäilee verityöstä vuosia sitten kuollutta miestä

0:37

Poliisi on ottanut merkittäviä askeleita 18 vuoden takaisen henkirikostutkinnan selvittämisessä. Sillä on teosta epäilty, joka on kuitenkin jo kuollut.

Epäilty paljastui nykytekniikan mahdollistamien tutkintakeinojen avulla.

– Teknisellä tutkinnalla on pystytty taltioimaan tutkimusnäytteistä DNA-tunniste, jonka avulla on pystytty viemään esitutkintaa eteenpäin. Tämä uusi tutkintahaara on ollut esitutkinnassa vuoden 2017 alusta, poliisi kertoo.

Tutkimusnäytteistä taltioitiin vuonna 2014 kuolleen miehen DNA-tunniste. Esitutkinnan perusteella Pasi Aaltonen ja epäilty eivät ole tunteneet toisiaan entuudestaan.

Poliisi on tutkinut vuosiakausia tappoa, jossa 38-vuotias tamperelainen tarjoilija Pasi Aaltosen surmattiin veitsellä kotonaan Satamakadulla elokuun lopussa vuonna 2002. 

Aaltonen surmattiin teräaseella perjantain ja lauantain välisenä yönä 23.-24. elokuuta 2002. Miehen ruumiin löysi huoltomies, jonka naapurit olivat hälyttäneet paikalle asunnosta levinneen hajun ja haukkuvien koirien takia noin viikko teon jälkeen.

Ennen kuolemaansa Aaltonen oli lähtenyt viettämään perjantai-iltaa Tampereen yöelämään ja päätynyt Otavalankadulla tuolloin sijainneeseen Mixei-homobaariin. Sieltä hän oli poistunut jo puolenyön aikaan ja tiettävästi yksin. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja