Vuokraturvan Timo Metsolan hälyttävä arvio: Asunnoista tulossa kuin autoja – "Mitä pidempään käyttö jatkuu, sitä alemmas arvo painuu"

18:45
Katso video: Asunto sijoituskohteena – asiantuntija vinkkaa, miten onnistut.

Kasvukeskusten ulkopuolella sijaitsevista asunnoista on tulossa kuin autoja, joiden arvo ei suinkaan nouse ajan myötä vaan laskee. Näin arvioi Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsolablogitekstissään.

Katso yllä oleva video: Asunto sijoituskohteena – asiantuntija vinkkaa, miten onnistut.

Yleensä ihmiset ovat tottuneet ajattelemaan, että Suomessa omistusasunnon arvo kasvaa tai vähintäänkin se säilyttää arvonsa. Tähän ei Metsolan mukaan voi enää aina tuudittautua.

– Ainakin puolet suomalaisista asunnoista sijaitsee alueilla, joilla käytettyjen asuntojen hinnat eivät tule jatkossa kenties koskaan enää nousemaan, Metsola kirjoittaa.

Ilmiö havaittu myös useimmissa keskisuurissa kaupungeissa

Hänen mukaansa omistusasumisella voi tehdä rahaa vain muuttovoittoisilla alueilla, jotka keräävät ihmisiä.

– Kasvukeskusten ulkopuolella asuntoihin on opittava suhtautumaan kuin autoihin. Niillä on käyttöarvoa ja useimmiten myös jonkinlaista jälleenmyyntiarvoa, mutta mitä pidempään käyttö jatkuu, sitä alemmas arvo painuu.

Metsolan mukaan tällainen kehitys on alkanut näkyä jo viime vuosikymmenen jälkeen pienissä muuttotappiokunnissa, mutta tällä vuosikymmenellä sama ilmiö on havaittu myös useimmissa keskisuurissa kaupungeissa.

Metsolan blogitekstistä kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja