Vuoden 2015 mullistavimmat autokeksinnöt listattu

Popular Science listasi tuttuun tapaansa automaailman kymmenen innovatiivisinta keksintöä vuodelta 2015.

Mukana listalla ovat muun muassa luksuselementtejä autoiluun tuovat hierovat takapenkit ja tähtitaivas, taustapeili, joka parantaa näkyvyyttä kameratekniikan avulla sekä maailman nopein katumoottoripyörä.

Katso alta listaus vuoden 2015 merkittävimmistä innovaatioista.

Luksusta autoiluun

BMW 2016 7-sarjan mallisto esitteli ensimmäisenä nerokkaan autoilijan turvallisuutta parantavan keksinnön, jolla puhelimeen vastaaminen, radiokanavan vaihtaminen ja navigaattorin käyttö onnistuu kapellimestarin liikkein. Lisäksi luksusta ajoon tuotiin USA:n markkinoilla myytäviin malleihin, joissa kattoon upotetut LED-valot luovat illuusion tähtitaivaasta, takapenkeistä löytyy hierova toiminto ja saapa auton vielä tuoksumaankin nappia painamalla.

Pomminkestävää tekoa

Oshkosh Light Combat Tactical All-terrain -sotilasajoneuvo yhdistää kevyen panssarivaunun vaikeassa maaston vaatimaan liikkuvuuteen sekä Baja-aavikkokilpurin suorituskykyyn. Pommin kestävä muotoilu ja kuori ovat verrattavissa isoihin ja painaviin tankkehin.

Taustapeili, joka näkee kaiken

Cadillac CT6:n taustapeili muuntautuu reaaliaikaiseksi kameraksi, joka taltioi auton takaosaa, nappia painamalla. Kameran avulla näkyvyys paranee jopa 300 prosentilla. Näytön kuva reagoi lisäksi auringon valoon ja heijastuksiin.

Teiden turvallisin auto

Volvo XC90 toimii kuin apukuski. Kamerat, sensorit ja tutkat tarkkailevat ajoa, ja puuttuvat tarvittaessa siihen estääkseen esimerkiksi osuman viereiseen autoon. Jos auto suistuu tieltä, turvavyö kiristyy automaattisesti.

Katumaasturi tehoilla

Teslan Model X haastaa käsitykset katumaastureista. Auto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa. Näyttävyyttä tuovat myös takaovet, jotka aukeavat linnunsiipien lailla.

Kolme sähkömoottoria

Kolmen sähkömoottorin Acura 2017 NSX -hybridissä on entistä parempi ohjattavuus ja reagointikyky. Lisäksi auto on taloudellisempi ajaa kuin aiemmat mallit.

Nopein katumoottoripyörä

Kawasakin Ninja H2 tarjoaa jopa 200 hevosvoimaa, mikä tekee siitä maailman tehokkaimman katumoottoripyörän.

3D-tulostettu auto

Kevin Czingerin kehittämä Blade on ensimmäinen superauto, jonka osia on tehty 3D-tulostustekniikalla. Valmis auto saadaan koottua muutamassa minuutissa.

Älypuhelinsovellus

Android Auto -sovellus toimii äänikomennoilla, jolloin puhelun soittaminen, musiikin valitseminen ja ajo-ohjeiden saaminen käy ilman puhelimen näpräystä.

Itsestään ajava auto

Audi RS 7 Race Pilot on  varustettu sensoreilla, kameroilla, GPS:llä ja tietokoneelle – sekä automaattiautojen nopeusennätyksellä 239 km/h.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja