VR uudistaa ravintolavaunuja- katso kuvat

VR uudistaa IC-junien Bistro-ravintolavaunut.

Muutostyöt tapahtuvat asiakaspalautteiden perusteella ja koskevat vaunujen itsepalvelupuolta. Myyntitiskin seinä avataan, ja tiski muuttuu avarammaksi. Tuotteet ovat paremmin asiakkaan nähtävillä, ja asiointi ravintolavaunussa on asiakkaalle sujuvampaa.

Asiakaspaikkoja lisätään uusilla istuinratkaisuilla. Itsepalvelupuolella on nojailutuoleja ja istumapaikoilla varustettu baaritiski sekä keskellä pystypöytiä. Pöytien alla on pidikkeet käsilaukuille. Lisäksi koko itsepalvelupuolen ilme uudistuu. Ravintolavaunun itsepalvelupuolella on uudistuksen jälkeen noin 30 asiakaspaikkaa entisen 25 sijaan. Koko vaunussa on tilaa lähes 60 asiakkaalle.

Ravintolavaunujen palvelupuoli pidetään entisellään. Vaunun myydyimpiä tuotteita ovat kahvi, Reissumies-leivät, virvoitusjuomat ja olut.

Ravintolavaunun tai myyntikärryn palveluja käyttää noin 40 % junamatkustajista. Marraskuussa 2008 tehdyn asiakastutkimuksen mukaan ravintolavaunut saavat kiitosta ystävällisestä palvelusta ja siisteydestä. Kehittämiskohteiksi asiakkaat nimeävät tilan puutteen, jonot ja miljöön.

Muutostöiden kohteena olevia vaunuja on 12. Ensimmäinen uudistettu vaunu tulee liikenteeseen jo kesäkuussa. Loput vaunut valmistuvat vaiheittain vuoden 2012 loppuun mennessä. Uudistuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Pentti Hietanen. Hän on suunnitellut myös kaksikerrosvaunujen ilmeen.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.