Vornanen avautui: sättii mediaa Facebookissa

Perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen syyttää mediaa tuoreessa päivityksessään. Vornasta epäillään ampumisesta Helsingin keskustassa viime perjantaina aamuyöllä.

– Mediassa on tähän minun ase-asiaan liittyen kaikenlaista "asiantuntijaa" liikkeellä, Vornasen Facebook-päivityksessä kirjoitetaan.

Aiemmin kerrottiin, että Itä-Suomen poliisi on takavarikoinut Vornasen Joensuun kodissa olleet aseet perjantaina tutkinnan alettua (Helsingin Sanomat).

Tuoreessa päivityksessä Vornaseen viitataan kolmannessa persoonassa.

– Poliisin aserekisterissä näkyy hyvin selvästi mihin käyttötarkoitukseen Vornasen aseen kantolupa on myönnetty.

Niin ikään tiistaina Vornasen nimissä tehdyssä tiedotteessa hän sanoo, että poliisin myöntämä "poikkeuksellinen" kantolupa antaa hänelle luvan aseen kantamiseen arjessa, esimerkiksi yleisellä paikalla liikuttaessa. Vornanen ei avannut tarkemmin väitetyn luvan perusteita.

Tuoreessa päivityksessä Vornanen sanoo, että asiat selviävät kyllä aikanaan.

– Nyt olisi ehkä viisasta antaa viranomaisten tehdä työnsä ja jättää nämä "asiantuntijalausunnot" vähemmälle. Kun tietoa ei näytä olevan.

Julkaisemassaan tiedotteessa hän myös toivoo, ettei media yrittäisi lähestyä hänen lähiomaisiaan tai kuvata hänen kotinsa kotirauhan piiriin kuuluvaa aluetta.

Lue myös:

    Uusimmat