Volvo hyppää luksusluokkaan nelipaikkaisella erikoismallilla

Volvo esittelee tällä viikolla alkavassa Geneven autonäyttelyssä XC90 Excellence -erikoismallin. Kyseessä on selkeästi ylellisin versio XC90 katumaasturista, joka on ollut markkinoilla noin vuoden.

Normaalisti seitsemänpaikkaisen auton uusin versio on varustettu neljällä erillisistuimesta. Takapenkkiläisten mukavuutta lisätään leveän keskikonsolin lisäksi erikoismallisilla pääntuilla sekä istuimien sähkösäädöillä ja hierontatoiminnoilla. Kuvista päätellen toinen penkkirivi on asennettu vakiomallia taaemmas, mikä tuo lisätilaa takapenkkiläisille. Virvokkeet puolestaan pysyvät viileinä jääkaapissa ja ne voidaan nauttia viilennetyissä mukitelineissä lepäävistä Orreforsin kristallilaseista. Ohjaamon kokonaisilmettä hallitsevat laajat nahkapinnat ja jalopuukoristeet.

Voimalinjana autossa toimii oikeutetusti T8 Twin Engine -pistokehybridiversio. Kokonaistehoa tämä ratkaisu antaa parhaimmillaan 410 hevosvoimaa.

Volvo XC90 rakentuu samalle skaalautuvalle SPA-rakenteelle kuin tänä vuonna markkinoille tulevat S90- ja V90-mallit. On mielenkiintoista nähdä tuleeko esimerkiksi S90-mallista vastaavanlaista nelipaikkaista, ja esimerkiksi pidennetyllä akselivälillä varustettua versiota haastamaan saksalaisten hallitsemaa edustusautomarkkinaa.

Volvo XC90 Excellencen myynti on alkanut verkossa muutamilla markkina-alueilla. Suomi ei kuulu vielä tähän joukkoon, mutta auto tulee myöhemmin tänä vuonna tilattavaksi perinteisesti jälleenmyyjiltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja