Volkswagen luopuu polttomoottoreista – yli 20 sähköautoa tulossa lähivuosina

Saksalainen Volkswagen-konserni aikoo luopua bensa- ja dieselmoottoreista vuonna 2026, jolloin se saa markkinoille tällä hetkellä kehityksessä olevat moottoriversiot. Näitä autoja se tulee kuitenkin myymään vielä pitkään.

Perinteiset autovalmistajat kohtaavat alati kasvavaa painetta hiilidioksidi- eli CO2-päästöjen vähentämiseen ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. 

Vuonna 2015 päästöhuijauksesta kärähtänyt Volkswagen on sittemmin tehnyt valtavia panostuksia sähköautojen kehitykseen. Tavoitteena on ajaa polttomoottorimallien määrä koko konsernissa niin vähäiseksi kuin mahdollista.

Katso alla olevalta videolta, millainen on Volkkarin tuleva sähköinen Kleinbus eli I.D. Buzz.

Volkswagen esitteli tulevaisuuden Kleinbusin 6:15

– Kollegamme työskentelevät parhaillaan viimeisten ei-hiilidioksidineutraalien ajoneuvojemme kanssa, Volkswagenin strategiajohtaja Michael Jost kertoi tiistaina.

Volkswagenin tavoitteena on, että vuonna 2050 se myisi polttomoottoriautoja ainoastaan sellaisilla markkinoilla, joiden latausverkosto ja muu sähköautoilua tukeva infrastruktuuri on vielä jostain syystä riittämättömällä tasolla.

Jostin mukaan aiempaa puhtaammat dieselmoottorit ovat ratkaisu myrkyllisiin typenoksidipäästöihin, mutta pitkän aikavälin haasteena ovat hiilidioksidipäästöt, jotka vauhdittavat ilmastonmuutosta.

Volkswagen kertoo olevansa täysin sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Yhtiö aikoo esitellä yli 20 sähköautoa vuoteen 2025 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat