Viulisti Pekka Kuusisto on somen supertähti: "Se on häkellyttävää"

Viulisti Pekka Kuusisto juhli viime perjantaina 40-vuotissyntymäpäiväänsä. 

Huippiviulisti Pekka Kuusisto sai aikaansa ensimmäisen suuren somehetkensä, kun hän nauratti yleisöä BBC Proms -festivaalilla Iso-Britanniassa. 

Kuusisto esitti encorena suomalaisen kansanlaulun Minun kultani kaunis on, eli oikealta nimeltään Kullan ylistys. Viulistin vauhdikas esitys sai britit ulvomaan naurusta ja video lähti leviämään kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. 

Kuusisto kertoo Peter uutisvirrassa -ohjelman haastattelussa, että hän oli käyttänyt kappaletta kerran aiemmin viime kesänä. Silloin hän oli lavalla yksin, ilman konserttimestaria tai orkesteria.

Hän myöntää, että kappale valikoitui Proms-festivaaleille sen kummemmin suunnittelematta.

– Sanoin konserttipäivän aamuna konserttimestarilleni Lauralle, että jos tilanne tulee, ota minulta tällainen epävireinen ja hieman junnaava nuotti ja minä teen jotain. Se oli oikeastaan ainoa hetki, miten sitä suunniteltiin.

Videon synnyttämä somesuosio yllätti Kuusiston täysin.

– Se oli mahtava viikko internetissä, kun BBC tuuppasi sen omille sivuilleen. Se rupesi tulemaan vastaan vähän kaikkialta, Kuusisto nauraa. 

– Oli häkellyttävää, ettei voinut mennä Facebookiin ilman, että kaikki kaverit jakaa omaa pärstää, hän jatkaa hymyillen.

Muutamaa viikkoa myöhemmin BBC jakoi jälleen videon Kuusistosta. Tällä kertaa kyseessä oli Kuusiston itsensä lähettämä video, jossa hän onnittelee vuosia täyttävää radiokanavaa.

BBC luonnehtii videon yhteydessä Kuusistoa muun muassa uskomattomaksi, ja video keräsi jälleen kymmeniä tuhansia katselukertoja. 

Kuusisto juhli viime perjantaina pyöreitä vuosia, kun ikää kertyi mittariin kunnioitettavat 40 vuotta.

Mittavan uran tehnyt viulisti kertoo, että ikääntyminen synnyttää pelkoja myös taiteellisessa mielessä. 

– Pelkään varmaan samaa kuin muutkin, eli sitä, ettei ole enää millään tavalla relevantti. Että yhtäkkiä löytää itsensä sellaisesta tilanteesta, että kimpaantuu huomatessaan jonkun nuoremman muusikon saavan kaikki parhaat keikat.

Katso viulisti Pekka Kuusiston haastattelu kokonaisuudessaan jutun yläosasta videolta. Kuusiston encore Proms-festivaaleita on katsottavissa jutun keskivaiheilta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat