Visa Electron -korteista luovutaan – uusi tuote tilalle

Tilin katteen aina maksaessa tarkistavat Visa Electron -kortit jäävät lähivuosina Suomessa historiaan, ja niitä nykyisin tarjoavat pankit siirtyvät tarjoamaan uutta vastaavasti toimivaa tuotetta.

– Visa lopettaa Electron-korttien tukemisen. Asiakkaille muutos tehdään sujuvasti, ja asiakas saa jatkossakin aina varmentavan kortin, Oma Säästöpankin korteista vastaava tuotepäällikkö Mari Moisio kertoo.

Myös finanssiryhmä OP luopuu vaiheittain Visa Electron -kortin tarjoamisesta, ja tilalle tulee vastaavasti toimiva Visa Debit -korttituote.

– Visalta on tullut Suomen markkinalle ohje, että Electron-korteista luovuttaisiin vuoden 2024 aikana, OP:n korteista ja kuluttajarahoituksesta vastaava liiketoimintapäällikkö Teemu Korte kertoo Kauppalehdelle.

Nordean korteista vastaava johtaja Valtteri Korhonen kertoo, että nykyisten Electronien korvaaminen toteutetaan Visan ohjeistuksen mukaan huhtikuuhun 2024 mennessä. Myös Nordeassa asiakkaat saavat Electronin tilalle uuden aina varmentavan kortin.

– Uuden tuotteen etuna on se, että se toimii paremmin ympäri maailmaa. Tiedotamme asiakkaillemme asiasta ja aikataulusta tarkemmin sen tullessa ajankohtaiseksi, Korhonen sanoo.

Uusien Electronien myöntäminen loppumassa jo ensi vuonna?

Visan ohjeistuksessa Electronin korvaavaan tuotteeseen siirtyminen tapahtuisi Korhosen mukaan uusmyynnissä vuoden 2019 lopussa.

Pankit voivat kuitenkin mukauttaa tätä omien aikataulujensa mukaan, ja Nordealla uusmyynnin aloittamisen tarkkaa aikataulua vielä pohditaan.

– Tietyllä aikataululla muuttuvat sitten myös asiakkailla nykyisin olevat kortit. Muutos toteutetaan hyvin todennäköisesti niin, että vanhan kortin uusiutuessa tulee uusi korvaava tuote tilalle, Korhonen kertoo.

Myöskään OP:ssa tarkkaa aikataulua ei ole päätetty, mutta Korte kertoo tavoitteena olevan tuoda uusi Electronin korvaava Debit-tuote tarjolle vuosien 2020–2021 aikana.

Oma Säästöpankki puolestaan pyrkii tuomaan uuden Electronia vastaavan, aina varmentavan tuotteen Electronin tilalle Moision mukaan ensi vuoden puolella.

Pankit tarjoavat vielä Electroneja

Pankkien käytännöt Visa Electronien tarjoamisessa asiakkaille nykyisin vaihtelevat.

OmaSp myöntää Visa Electroneja vielä nykyisin niitä haluaville asiakkaille. Myös Nordeassa uudet asiakkaat saavat vielä toistaiseksi halutessaan Visa Electronin.

Nordean Korhonen myös kertoo, että lähiaikoina vanhenemassa olevan Visa Electronin tilalle tulee vielä voimassa oleva Visa Electron -kortti.

OP sen sijaan ei enää tarjoa uusille asiakkaille Visa Electronia. Nykyisille asiakkaillekin pankki on jo ryhtynyt tarjoamaan muita tuotteita. Alaikäisille Visa Electron on kuitenkin edelleen tarjolla sen katetarkastusominaisuuden vuoksi.

– Vuosiuusintaan menevät Visa Electron -kortit uusitaan nykyisen kaltaisena siihen asti, kunnes Visa Electronista luovutaan kokonaan. Teemme samalla kuitenkin aktiivista myyntityötä ja pyrimme tarjoamaan halukkaille asiakkaille Visa Debit -tuotetta tai yhdistelmäkorttia.

– Ne eivät ole puhtaita online-kortteja, mutta globaalisti käytettävämpiä ja erittäin turvallisia maksuvälineitä, Korte sanoo.

Visa Electron -korttien teknisen tuen loppumisesta ja vaiheittaisesta poistumisesta käytöstä uutisoi viime vuoden marraskuussa Seinäjoen Sanomat -lehti.

Suomen Pankin tilaston mukaan suomalaisilla oli viime vuonna yhteensä 3,2 miljoonaa käteismaksutoiminnollista online-debit-korttia, jotka siis tarkistavat tilin katteen aina maksaessa.

Offline-debit-kortteja puolestaan oli 5,5 miljoonaa kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat