Virtsankarkailusuojia kotiin tilanneiden henkilötietoja on saattanut vuotaa

Pirkanmaalla asuvien Tena-inkontinenssituotteiden eli virtsankarkailusuojien kotiinkuljetuspalvelujen tilaajien henkilötietoja on saattanut joutua vääriin käsiin, tiedottaa Pirkanmaan hyvinvointialue.

Essity Oy:n tuotteiden kuljetuspalvelusta vastaava Westlog Oy on ilmoittanut henkilötietojen vaarantuneen kyberhyökkäyksessä elokuussa.

– Tietoturvaloukkaus voi koskea asiakkaan nimeä, yhteystietoja, mahdollista järjestelmässä ollutta henkilötunnusta sekä tietoa tehdyistä tilauksista, hyvinvointialueen tiedotteessa todetaan.

Kyberhyökkäys ei ole kohdistunut hyvinvointialueen omistamiin tietojärjestelmiin. 

Kuljetuspalvelusta vastaava Westlog on asentanut omiin tietojärjestelmiinsä erityisen valvontajärjestelmän, tehnyt ilmoituksen tietomurrosta tietosuojavaltuutetulle ja poliisille.

Hyvinvointialue on pyytänyt Essity Oy:ltä lisätietoja tietoturvaloukkauksesta. Tietovuodon laajuuden ja vaikutusten arviointi on vielä kesken.

– Ennen kuin tietosuojaloukkauksen laajuus on selvitetty, asiakkaiden on hyvä kiinnittää erityistä huomiota mahdollisiin petosyrityksiin, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Jos epäilee omien tietojen väärinkäytöstä ja rikosta, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Esimerkiksi maksun pyytäminen hyvinvointialueen hoitotarvikkeista viittaa rikolliseen toimintaan.

Muuttiko Vastaamon tietovuoto suhtautumista kyberturvaan? 9:51
Muuttiko Vastaamon tietovuoto suhtautumista kyberturvaan?

Lue myös:

    Uusimmat