Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vinkkejä Kotiviinin valmistajille 30.7.1999

Julkaistu 30.05.2001 15:03

Vieraana Risto Hallman, Alahovin Viinitilan isäntä.

Pidä tavarat ja paikat puhtaana. Käytä raaka-aineeksi viiniin suomalaisia marjoja ja hedelmiä. Käytä mieluimmin jo mehustettuja marjoja ja hedelmiä. Lisää sokeria vain sen verran, että viini käy kuivaksi. Herätä hiiva. Käymislämpötilan tulisi olla noin 22C astetta, ei yli 25C astetta. Älä kurkistele kypsytysastiaan. Hyvä kotiviini vaatii aikaa valmistuakseen. Säilytä viinisi oikein, ts. noin 10-16C asteessa ja vaakatasossa, jotta korkki pysyy tasaisen kosteana.
Kotiviini (käymisastia 25-30 litraa)
3 kg karviaismarjoja
4 kg punaista viinimarjaa
Mehusta marjat mehumaijalla, 3 kg sokeria liotettuna noin 3 litraan vettä

Lisää mehu ja sokeriliuos käymisastiaan, 15 l vettä ja 1 pussillinen viinihiivaa sekoitettuna 2dl:aan 40C asteista vettä.
Odota noin 15 min, kunnes hiiva käynnistyy ja kaada se käymisastiaan viinimehun päälle. Älä sekoita. Sulje kansi.
Anna viinin käydä kuivaksi ja lappoa viini hiivan päältä pois.
Kirkasta.
Laita kypsymään viileään paikkaan (10-1 6C astetta).
Lisää kaliumsorbaatti vasta ennen pullotusta.
Lisää sokeria, jos haluat makeaa viiniä.
Desinfioi pullot ja laita viini pulloihin...odottele!

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."