Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vinkkejä Kotiviinin valmistajille 30.7.1999

Julkaistu 30.05.2001 15:03

Vieraana Risto Hallman, Alahovin Viinitilan isäntä.

Pidä tavarat ja paikat puhtaana. Käytä raaka-aineeksi viiniin suomalaisia marjoja ja hedelmiä. Käytä mieluimmin jo mehustettuja marjoja ja hedelmiä. Lisää sokeria vain sen verran, että viini käy kuivaksi. Herätä hiiva. Käymislämpötilan tulisi olla noin 22C astetta, ei yli 25C astetta. Älä kurkistele kypsytysastiaan. Hyvä kotiviini vaatii aikaa valmistuakseen. Säilytä viinisi oikein, ts. noin 10-16C asteessa ja vaakatasossa, jotta korkki pysyy tasaisen kosteana.
Kotiviini (käymisastia 25-30 litraa)
3 kg karviaismarjoja
4 kg punaista viinimarjaa
Mehusta marjat mehumaijalla, 3 kg sokeria liotettuna noin 3 litraan vettä

Lisää mehu ja sokeriliuos käymisastiaan, 15 l vettä ja 1 pussillinen viinihiivaa sekoitettuna 2dl:aan 40C asteista vettä.
Odota noin 15 min, kunnes hiiva käynnistyy ja kaada se käymisastiaan viinimehun päälle. Älä sekoita. Sulje kansi.
Anna viinin käydä kuivaksi ja lappoa viini hiivan päältä pois.
Kirkasta.
Laita kypsymään viileään paikkaan (10-1 6C astetta).
Lisää kaliumsorbaatti vasta ennen pullotusta.
Lisää sokeria, jos haluat makeaa viiniä.
Desinfioi pullot ja laita viini pulloihin...odottele!

Lisää aiheesta:

Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näinHelpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen15:32
    Koirat

    Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"

  • Eilen12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • Eilen06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."