Vinkkejä Kotiviinin valmistajille 30.7.1999

Vieraana Risto Hallman, Alahovin Viinitilan isäntä.

Pidä tavarat ja paikat puhtaana. Käytä raaka-aineeksi viiniin suomalaisia marjoja ja hedelmiä. Käytä mieluimmin jo mehustettuja marjoja ja hedelmiä. Lisää sokeria vain sen verran, että viini käy kuivaksi. Herätä hiiva. Käymislämpötilan tulisi olla noin 22C astetta, ei yli 25C astetta. Älä kurkistele kypsytysastiaan. Hyvä kotiviini vaatii aikaa valmistuakseen. Säilytä viinisi oikein, ts. noin 10-16C asteessa ja vaakatasossa, jotta korkki pysyy tasaisen kosteana.
Kotiviini (käymisastia 25-30 litraa)
3 kg karviaismarjoja
4 kg punaista viinimarjaa
Mehusta marjat mehumaijalla, 3 kg sokeria liotettuna noin 3 litraan vettä

Lisää mehu ja sokeriliuos käymisastiaan, 15 l vettä ja 1 pussillinen viinihiivaa sekoitettuna 2dl:aan 40C asteista vettä.
Odota noin 15 min, kunnes hiiva käynnistyy ja kaada se käymisastiaan viinimehun päälle. Älä sekoita. Sulje kansi.
Anna viinin käydä kuivaksi ja lappoa viini hiivan päältä pois.
Kirkasta.
Laita kypsymään viileään paikkaan (10-1 6C astetta).
Lisää kaliumsorbaatti vasta ennen pullotusta.
Lisää sokeria, jos haluat makeaa viiniä.
Desinfioi pullot ja laita viini pulloihin...odottele!

Lue myös:

    Uusimmat