Mainos

Viivi ja Eetu suosituimmat lasten nimet

Viime vuoden suosituimmat lasten etunimet olivat Viivi ja Eetu sekä suomenruotsalaisista nimistä Ida ja Emil. Vuoden 2005 kalenteriin tulee jälleen joukko uusia nimiä.

Viime vuonna lasten suosituimmat etunimet olivat Viivi ja Eetu, sekä suomenruotsalaisella puolella Ida ja Emil.

Professori Eero Kiviniemi Helsingin yliopistosta näkee Viivi-nimen suosioon kaksi syytä: sarjakuvasankari Viivin ja tv:n urheilutoimittajan Viivi Avellanin.

Muita suosittuja tytönnimiä olivat viime vuonna Sara, Nea, Anni, Veera, Iida ja Venla.

Poikien nimistä suosikkilistalta löytyvät Juho, Niko, Jere, Lauri, Arttu ja Veeti.

Helsingin yliopisto on julkistanut myös ne nimet, jotka pääsevät uusina vuoden 2005 kalenteriin. Tällaisia ovat mm. Nina, Eerik, Alisa, Eeli ja Veeti. Lisäksi noin sadan päivän kohdalla nimien järjestys vaihtuu. Uusi järjestys kuvastaa paremmin nimien keskinäistä suosiota tänä päivänä.

Tämän hetken nopeimpia tyttöjen nimien nousijoita ovat Viivin lisäksi Ada, Camilla ja Peppi. Poikien puolella nousukiidossa ovat nimet Daniel, Miska ja Otso. Suomenruotsalaisista nimistä suosiotaan ovat erityisesti kasvattaneet mm. Elsa ja Alice sekä Lukas ja Matias.

(MTV3-STT)

Kalenterin uudet nimet on päättänyt professori Eero Kiviniemi, joka on pitkään tehnyt tutkimusta siitä, miten suomalaiset valitsevat lapsilleen nimen.

(Huomenta Suomi 02.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.