Harryn ja Meghanin Oprah-haastattelua odotetaan ja pelätään – brittihovin muistissa on tämän kuninkaallisen kammottava epäonnistuminen televisiossa

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Vaikka kuninkaalliset olisivat kokeneita haastateltavia, ei se tarkoita etteivät julkisen haastattelun seuraukset voisi olla dramaattiset.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tulevaa televisioesiintymistä odotetaan ympäri maailman erittäin suurella innolla. Parin on määrä saapua yhdysvaltalaisjuontaja Oprah Winfreyn haastateltavaksi jaksossa, joka esitetään Yhdysvalloissa sunnuntaina 7. maaliskuuta. Winfrey ja Sussexin herttuapari ovat entuudestaan tuttuja toisilleen ja Winfrey nähtiin myös Harryn ja Meghanin häävieraiden joukossa vuonna 2018. 

Haastattelu tulee olemaan erityisen mielenkiintoinen, sillä sekä Harry että Meghan ovat pitkään vaatineet yksityistä elämää, mutta toisaalta tekevät hyvin julkisia töitä, jotka lipuvat koko ajan enemmän kohti viihdeteollisuutta. Ennakkotietojen mukaan haastattelu alkaa siten, että Winfrey haastattelee ensin yksin Meghania, jonka jälkeen Harry liittyy vaimonsa seuraan studion sohvalle. 

Vahva oletus on, että haastattelua tullaan harjoittelemaan ennakkoon erittäin paljon, eikä virheille ja huolimattomuudelle ole varaa. Koska Winfrey on pariskunnan ystävä, juontaja tulee tuskin haastamaan Meghania ja Harrya haastattelussa odottamattomalla tavalla. 

Kuninkaallisena Harry on kokenut haastateltava, kuten on myös näyttelijätaustan omaava Meghan. Kokemuksesta huolimatta voi kuitenkin aina olla, että haastattelussa lipsahtaa yksikin – tai useampi – yksityiskohta, joka nostaa asiasta valtavan kohun. Harryn lähisukulaisilla tällaisia kokemuksia riittää. 

Tuoreimmassa muistissa monilla on marraskuu 2019, jolloin Harryn setä prinssi Andrew antoi katastrofaalisen haastattelunsa televisiotoimittaja Emily Maitlisille. Tuolloin haastattelussa keskusteltiin Andrew'n yhteydestä edesmenneeseen seksuaalirikolliseen Jeffrey Epsteiniin sekä vastasi Virginia Giuffren syytöksiin siitä, että hän joutui Epsteinin parittamaksi prinssi Andrew'lle 2000-luvun alussa ollessaan 17-vuotias. 

Haastattelu meni pieleen mitä kammottavimmalla tavalla prinssi Andrew'n kannalta, joka ei osoittanut sen aikana lainkaan katumusta tai sympatiaa Epsteinin uhreja kohtaan ja kiisti häneen kohdistuneet väitteet mitä kummallisimmilla syillä. Haastattelun seurauksena Andrew vetäytyi kuninkaallisista velvollisuuksistaan mitä ilmeisimmin kuningataräitinsä Elisabetin käskemänä. Kohun seurauksena Andrew on myös vetäytynyt lähes täysin julkisuudesta. 

Harryn isä prinssi Charles puolestaan esimerkiksi lörpötteli aikoinaan omasta uskottomuudestaan prinsessa Dianaa kohtaan toimittaja Jonathan Dimblebylle. Prinsessa Diana puolestaan puhui niin ikään "ruuhkaisesta avioliitostaan" Martin Bashirin kuuluisassa haastattelussa, joka oli kauhistus Buckinghamin palatsille, mutta toisaalta sai kansan sympatiat petetyn prinsessan puolelle. 

Näin olle Buckinghamin palatsissa ollaan lähteiden mukana melko kauhuissaan herttuaparin tulevasta haastattelusta, jonka jälkiseuraukset voivat olla lähes mitä vaan. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja