Viime kauden sensaatiohyökkääjä jatkaa SM-liiga-seurassaan toistaiseksi – "Hänelle on kaavailtu isoa roolia"

Matias Maccelli jatkaa pelaamista Tampereen Ilveksessä ainakin toistaiseksi. Maccelli solmi huhtikuussa kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa, mutta ainakin toistaiseksi pelipaikka löytyy SM-liigasta.

Ilveksen Matias Maccelli oli yksi kesken jääneen SM-liiga-kauden valopilkkuja. Junioriliiga USHL:stä Suomeen ja Ilvekseen viime kaudeksi siirtynyt Maccelli onnistui hienosti ensimmäisellä kaudellaan aikuisten sarjassa. Maccelli iski pelaamissaan 43 runkosarjan ottelussa 13+17=30 pistettä ja hänet valittiin sarjan vuoden tulokkaaksi. 

Maccelli debytoi myös Suomen maajoukkueessa EHT-kiertueella. Vuoden vaihteessa hän edusti Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Huhtikuussa Maccellin uutisoitiin tehneen kolmivuotisen NHL-sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa.

Torstaina Ilves tiedotti, että tamperelaisseuran kannattajat saavat nauttia kultakimpaleensa otteista ainakin vielä toistaiseksi. Ilves ja Coyotes ovat sopineet toistaiseksi voimassa olevasta lainasopimuksesta, joka pitää Maccellin Tampereella. Maccelli on mukana, kun Ilves kokoontuu joukkueharjoituksiin 3. elokuuta.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kuvailee tiedotteessa Maccellia täysin poikkeukselliseksi lahjakkuudeksi. Hän uskoo Maccellin kehityksen jatkuvan isossa roolissa Ilves-paidassa.

– Matiaksen pelissä on viihdyttävä ”wow-elementti”, ja hänen otteitaan on jännittävää seurata. Hyökkääjän nopeus, rohkeus, taito ja vaistot ovat jo mahtavalla tasolla, ja hän tulee edelleen kehittymään päivä päivältä paremmaksi, kun fyysiset ominaisuudet kehittyvät. Odotuksemme ovat luonnollisesti korkealla, sillä hänelle on kaavailtu isoa roolia joukkueessamme. Olemme todella innoissamme tästä lainasta.

Lue myös:

    Uusimmat