Mainos

Viiden ja puolen vuoden tuomio ihmissalakuljetuksesta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut neljä ihmistä vankeuteen Suomen suurimmassa ihmissalakuljetusjutussa.

Jutun päätekijä, 39-vuotias Vladimirs Juskevics, tuomittiin viiden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Hänen kaksi latvialaista naisavustajaansa, Vanda Bogdanovica ja TamaraCubrevica, tuomittiin kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Vähäisimmässä roolissa ollut kolmas latvialaisnainen sai vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion.

Moskovasta johdettu liiga toi Latviasta Viron kautta Suomeen yhteensä 82 henkilöä, joilla ei ollut maahantuloon oikeuttavia matkustusasiakirjoja. Suurin osa maahan tuoduista henkilöistä on lähtöisin Afganistanista, muutamien kotimaa on ollut Irak ja Syyria.

Suomeen pääsyn hinta: 10 000 dollaria

Päätekijä järjesti kaikkien maahantuotujen matkat Latviasta Viron kautta Suomeen. Hän itse toimi saattajana neljällä kerralla, avustajina toimineet naiset saattoivat muina kertoina.

Ryhmä toimi osana järjestäytynyttä rikollisryhmää, mikä ankaroitti tuomioita. Toiminta on ollut hyvin organisoitua.

Kuljetettavat ovat maksaneet rikollisryhmälle matkasta etukäteen keskimäärin 10 000 dollaria eli noin 7 400 euroa. Saattajia on ollut useita. Pitkän, Venäjän kautta kulkeneen matkan varrella osallistujia on majoitettu kuljettajien järjestämissä asunnoissa, joista heillä ei ole ollut mahdollisuutta poistua.

Suurin osa toiminnalla saaduista satojen miljoonien eurojen voitosta meni rikollisjärjestölle.

Rikoskokonaisuus on suuri myös Euroopan mittakaavassa.

Syyttäjä oli vaatinut päätekijälle jopa yhdeksää vuotta vankeutta useista törkeistä laittoman maahan tulon järjestämisistä. Oikeus kuitenkin katsoi, että kyseessä on vain yksi rikos.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.