Mainos

Viidelle vankeustuomiot Loimaan raharyöstöyrityksestä

Viisi miestä on tuomittu vankeuteen Loimaan viimekeväisestä rahankuljetusauton ryöstöyrityksestä.

Neljä päätekijää ja yksi avunantaja saivat ehdottomat tuomiot, joista pisin on lähes viisi vuotta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi jutussa tuomionsa tänään.

Aseistautunut kopla oli aikeissa ryöstää rahankuljetusauton Loimaalla 28. huhtikuuta. Poliisi oli tarkkaillut koplan toimia ja puuttui tilanteeseen juuri, kun miehet olivat ryhtymässä toimiin.

Joukko miehiä alkoi suunnitella arvokuljetuksen ryöstöä viimeistään alkuvuodesta. Jutun esitutkinta-aineiston mukaan miehet kävivät etukäteen useita kertoja tarkkailemassa raha-auton liikkeitä ja aikomaansa ryöstöpaikkaa Loimaalla.

Ryöstöyritys vain minuutin päässä

Huhtikuun viimeisenä torstai-iltana miehet olivat valmiina iskemään raha-autoon. Neljä miestä asettui loimaalaisen marketin pihalle odottamaan rahakuljetusta. He olivat varustautuneet luotiliivein, konetuliasein ja räjähtein.

Raha-auto lähestyi marketin pihaa, mutta noin minuutin ajomatkan päässä paikasta poliisi pysäytti auton ja otti marketin tuntumassa odottaneet miehet kiinni. Autossa oli rahaa yli 1,6 miljoonaa euroa.

Oikeus katsoi, että tilanne oli edennyt törkeän ryöstön yrityksen asteelle. Neljä miestä sai tämän rikoksen lisäksi tuomion räjähderikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Hans Christian Hietala, 39, tuomittiin neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. Miika Merzan Mehmet, 33, sai neljän ja puolen vuoden tuomion. Jaanus Kruusik, 40, sai neljä vuotta ja Eero Tapio Ihalainen, 29, kolme vuotta. Rikoksen valmisteluihin osallistunut Tomi Tapio Joenpolvi, 37, tuomittiin avunannosta sekä räjähde- ja ampuma-aserikoksesta kahden ja puolen vuoden vankeuteen.

Suunnitellun rikospaikan tarkkailuun vankilomillaan osallistuneen miehen syyte törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä hylättiin. Hän sai kuitenkin 20 päiväsakkoa väärennetyn ajokortin hallussapidosta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.