Mainos

Vihtiläinen Maria Hanski oli viemässä lastaan päiväkotiin, kun pienellä autotiellä vastaan käveli musta kettu – "Se oli maaginen ja vaikuttava hetki"

5:51

Vihdissä Uudellamaalla asuva Maria Hanski teki maanantaina aamulla harvinaisen eläinhavainnon matkalla päiväkotiin.

Hanski oli viemässä lastaan autolla päiväkotiin, kun kylän pienellä tiellä heitä käveli vastaan musta kettu.

– Se lähestyi villieläimen tavalla, mutten heti hahmottanut, mikä se on. Ajattelin ensin, että se on kissa tai koira.

– Pysäytin lopulta autoni ja tajusin, että se on kettu. Sillä oli ketun häntä ja ketun piirteet, mutta se oli täysin musta. Valkoista sillä oli ainoastaan hännän päässä.


Hanski kuvailee kohtaamistaan eläimen kanssa maagiseksi ja vaikuttavaksi hetkeksi.

– Olen taikauskoinen ja heti aloin ajatella, voiko tämä olla jokin musta viestintuoja. Kettu pysähtyi autoni eteen keskelle tietä katsomaan minua suoraan silmiin, eikä suostunut siirtyä sivummalle.

Perheenäidin mukaan eläin vaikutti uteliaalta ja tarkkaili pitkään auton ratissa istunutta Hanskia. Kettu ei ollut missään vaiheessa pelokas tai varautunut.

– Tilanne päättyi siihen, kun kettu lopulta lähti kävelemään pellolle.

Maria Hanski ehti ottaa tilanteesta kännykällään pari kuvaa, jotka hän julkaisi Facebookin Vihtiläiset- ja Suomalainen Luonto -ryhmissä. Kuvat herättivät vilkasta keskustelua ja saivat monen ottamaan Hanskiin yhteyttä.

– Osa oli äärimmäisen kiinnostunut eläimestä, osa puolestaan kyseenalaista koko kohtaamisen tai väitti eläintä supikoiraksi. Salon metsästysseuran jäsen kuitenkin vahvisti, että kyseessä todella oli kettu.

Hanski ei halua kertoa tarkkaa kohtaamispaikkaa, koska pelkää tiedon houkuttelevan esimerkiksi turkistarhaajia ketun jäljille.

– Sainkin yhden yhteydenoton, jossa henkilö väitti, että kettu oli karannut hänen tarhastaan Vihdissä. Se ei voinut kuitenkaan pitää paikkaansa, koska lähin tarha on Orimattilassa, joka on sadan kilomerin päässä.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja