Vihdoin! Vastoinkäymisiä kokenut jättilipputanko pääsi viimein kokeiluun – koripallokentän kokoinen Suomen lippu nousi korkeuksiin Haminassa

Haminan sadan metrin korkuista lipputankoa testattiin koripallokentän kokoisella Suomen lipulla 0:26
Euroopan korkeimpaan lippusalkoon nostettiin kokeeksi lippu huhtikuun 1. päivä Haminassa monien käänteiden jälkeen.

Euroopan korkeimpaan lipputankoon Haminassa nostettiin viimein tänään ensimmäistä kertaa koripallokentän kokoinen Suomen lippu. Kyseessä oli koenosto ennen lipputangon virallista vihkimistä käyttöön.

Sadan metrin korkuinen lipputanko on seissyt Haminassa marraskuusta 2018 asti. Tähän mennessä lipputanko on ollut vailla käyttöä, sillä pian lipputangon pystyttämisen jälkeen sen lujuuslaskelmissa havaittiin puutteita.

Lipputangon osat olivat tulleet pietarilaiselta yritykseltä, ja Venäjän lujuuslaskelmat poikkesivat eurooppalaisista standardeista.

440 neliömetrin kokoinen lippu oli alun perin tarkoitus vetää salkoon ensimmäistä kertaa jo joulukuussa, mutta lujuuslaskelmien varmistaminen viivästytti lipunnostoa.

Haminassa paikan päällä ollut Sasu Mäkinen kertoo lipun nousseen salkoon tänään testiä varten.

Virallista lipunnostopäivää ei ole vielä julkistettu. Haminan kaupunki kertoi maaliskuussa, että lippusalko on todettu asiantuntijatarkastuksissa turvallisuusmääräysten mukaiseksi ja lippu voidaan vetää salon huippuun, kun kaupungin rakennusvalvonnan käyttöönottolupa on saatu.

100-metrinen lipputanko on pystetty Haminaan osana maailman valtioiden lippuja esittelevää Lippumaailma-kokonaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat