Vihdoin selvisi, miksi prinsessa Eugenie muutti puolisonsa kanssa pois Harryn ja Meghanin Frogmore Cottagesta vain kuuden viikon jälkeen

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää

Raskaana oleva prinsessa Eugenie muutti puolisonsa kanssa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin Britannian-kotiin, mutta lähtivät sieltä vain kuuden viikon jälkeen pois. Nyt brittimediat paljastavat, mistä oikein oli kyse.

Prinsessa Eugenie ja tämän aviomies Jack Brooksbank asuivat aiemmin Lontoossa Kensingtonin palatsin Ivy Cottagessa. He saivat hienon mahdollisuuden vuoden 2020 lopussa, sillä Prinssi Harryn ja herttuatar Meghan tarjosivat tuleville vanhemmille heidän vastaremontoitua Britannian Frogmore Cottage -kotiaan käyttöön. Herttuapari asuu nykyään Los Angelesissa, joten brittikoti ei ole heille ajankohtainen.

Prinsessa ja hänen miehensä muuttivat uuteen kotiin marraskuussa, mutta jättivät talon tyhjilleen heti kuusi viikkoa muuton jälkeen. Tuolloin ihmeteltiin, mikä asunnossa on vikana, kun se ei näytä kelpaavan kuninkaallisille.

Nyt The HeirPodin uusimmassa podcast-jaksossa kuninkaalliset asiantuntijat paljastavat, mistä oikein on kysymys.

Pariskunta palasi Royal Lodgeen, jossa prinsessa Eugenie ja Beatrice kasvoivat. He menivät sinne viettääkseen joulunpyhät prinsessan vanhempien Prinssi Andrewn ja Sarah Fergusonin luokse.

– Luulen, että he aikovat pysyä siellä pidempään tämän vuoden puolella, podcastissa puhutaan.

Britanniassa koronaviruspandemia jyllää kovaa. Maassa on jälleen ”Lock down” -tila, jossa kaikki paikat on suljettu ja ihmisiä kehotetaan pysymään kodeissaan. Asiantuntijoiden mielestä kuninkaalliset haluavat pysytellä nyt perheen kanssa vallitsevan maailmantilanteen takia. Äidiksi tuleva prinsessa haluaa olla oman äitinsä lähellä herkkänä aikana. Asiantuntijat arvelevat parin pysyttelevän sukulaistensa luona jopa lapsen syntymään asti.

Paikka jossa he ovat nyt ovat, on vain 15 minuutin ajomatkan päästä Frogmore Cottage -kodista. Saattaa olla, että pari palaa takaisin lainakotiinsa pienokaisen syntymän jälkeen tai, kun vallitseva tilanne on parantunut.

Vauva syntyy pian

Prinsessa Eugenien ja Brooksbankin esikoisen on määrä syntyä vuoden alussa. Pari tiedotti iloisista uutisista syyskuussa.

Talo on kuningatar Elisabetin lahja Harrylle ja Meghanilla. Frogmore Cottagesta nousi kohu, kun pariskunta käytti 2,5 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja remontoidakseen talon mieleisekseen ennen esikoisensa syntymää.

Niin ikään vuonna 2018 avioitunut herttuapari ei kuitenkaan ehtinyt asua pitkään isolla rahalla remontoidussa kodissaan, sillä pari karisti Britannian ja brittihovin pölyt jaloistaan viime keväänä. He eivät tiettävästi ole käyneet talossaan sitten maaliskuun.

Yhdysvaltoihin asettuneiden Harryn ja Meghanin tiedottaja kertoi syyskuussa, että Harry on maksanut takaisin kokonaisuudessaan Frogmore Cottagen remonttikulut.

Sussexin herttuapari vetäytyi kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 keväällä ja muutti esikoisensa Archien kanssa Pohjois-Amerikkaan. Oma koti löytyi kuukausien etsinnän jälkeen Santa Barbarasta.

Lue myös:

    Uusimmat