Vieläkö Hannu Jortikka, 61, palaa valmentamaan? Ahmii kiekkoa Espanjassa enemmän kuin koskaan

Yksi Suomen menestyneimmistä jääkiekkovalmentajista Hannu Jortikka ei ole valmentanut kolmeen vuoteen, mutta hän ei sano uransa päättyneen. Espanjassa asuva Jortikka seuraa kiekkoa nyt enemmän kuin koskaan.

MAINOS

Kanada–Suomi

Lauantaina klo 21.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.00 C Morella ja klo 21.00 Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Päävideon kuvalla MM-kisojen komeimmat maalit.

Jortikka sai nopeasti valmentajauransa alussa 1980-luvulla lempinimen ”Midas”. Nimellä mukailtiin taruja, että valmentaja muuttaa kaiken kullaksi.

Paljon turkulaisvalmentaja onkin urallaan voittanut ja kokenut. Suomessa tunnetaan hyvin Jortikan kuusi Suomen mestaruutta TPS:ssä. Kokemusta miehellä on kovista joukkueista myös Venäjältä, Ruotsista ja Sveitsistä – Pikkuleijonista tai A-maajoukkueen apuvalmentajan pesteistä puhumattakaan.

"Polte ei hävinnyt – päinvastoin"

Nykyään Jortikka asuu Espanjassa, mutta hänen perheensä on Suomessa. Viimeksi Jortikka on valmentanut vuonna 2015, kun hän koutsasi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Vieläkö valmentajalegenda hyppää mukaan, jos mieleinen pesti tulee tarjolle?

– Katselen tilannetta, mutta sellaista pakkomiellettä mulla ei ole. Voin olla rauhallisena, että taustalla on pitkä ura ja jotain olen voittanutkin, Jortikka vastaa.

– Jääkiekko on kivaa, ja sitä tulee seurattua enemmän kuin koskaan. Mulla on Espanjassa aikaa. Polte ei ole hävinnyt mihinkään – päinvastoin. Jääkiekko on tärkeä osa mun elämää, Jortikka jatkaa.

Kysytty kolmesti Leijoniin

Ilta-Sanomat kertoi taannoin Jortikkaa kysytyn kolme kertaa urallaan myös Leijonien päävalmentajaksi.

– Vuosia on paljon takana, joten paljon on tapahtunutkin. En kuulu ihmisiin, jotka palavat vanhoihin asioihin. Mutta jos miettii, olenko menettänyt jotain tuon suhteen, niin en tiedä. Jokainen meidän päävalmentaja väsyy aika nopeasti. Jos jollain on kunnianhimoa, niin siitä vaan. Jokainen tekee oman elämänsä ja uransa, Jortikka jatkaa.

Hannu Jortikkaa, 61, kuunnellessa rivien välistä on luettavissa, että vielä saattaa koittaa päivä, kun hän palaa päävalmentajaksi – mutta se on varmaa, että laatustandardit projektille ovat korkeat.

Jortikka kommentoi MM-kisoja Radio Cityn ja Radio Novan lähetyksissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja