Videotuomarit mukaan Mestarien liigaan jo tällä kaudella: "VAR tulee tuottamaan arvokasta apua"

Euroopan jalkapalloliiton Uefan johtoryhmä on hyväksynyt videotuomareiden (VAR) käytön tämän kauden Mestarien liigan pudotuspeleissä. 

Kuvan videolla Mestarien liigan viidennen kierroksen kooste.

Ryhmä teki päätöksensä Dublinin kokouksessaan viime kuukausina tehtyjen onnistuneiden teknisten testien ja tuomareiden koulutuksen jälkeen. 

VAR tullaan myös näkemään Eurooppa-liigan finaalissa Bakussa, Portugalissa järjestettävissä Kansojen liigan finaaliotteluissa, sekä alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa Italiassa. 

Uefa oli jo aikaisemmin tehnyt päätöksen, että VAR tullaan näkemään kauden 2019-2020 Mestarien liigassa jo viimeisestä karsintakierroksesta lähtien. Sitä tullaan käyttämään myös vuoden 2019 Super Cupin finaalissa.

– Olemme valmiita ottamaan VAR käyttöön aikaisemmin, kuin oli alun perin suunniteltu. Uskomme, että siitä tulee olemaan paljon hyötyä kilpailuillemme, sekä se tulee tuottamaan arvokasta apua tuomareille, ja se vähentää vääriä tuomioita, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi.

Liitto aikoo ottaa videotarkistukset käyttöön myös 2020 EM-kilpailuissa, 2020-2021 Eurooppa-liigassa ja 2021 Kansojen liigan finaaleissa. 

Lue myös:

    Uusimmat