VIDEO: Todellinen "Angry Bird" – älä käännä hyökkäävälle valkoposkihanhelle selkää

Kevään ensimmäiset valkoposkihanhet pesivät jo tutuilla kotinurkillaan. Korkeasaari on julkaissut opetusvideon pesivien hanhien kohtaamiseen, jotta rauha säilyisi molemmin puolin.

Valkoposkihanhien haudonta ajoittuu pääosin toukokuulle. Hanhikoiraat ovat näinä viikkoina aggressiivisimmillaan, sillä niiden perhe ei voi väistää ihmisiä.

Hanhi varoittaa liian lähelle pesää tulevaa ihmistä näyttämällä kiukkuisesti kieltä ja voi juosta tai lentää päin.

Tee näin

Jos hanhi tulee kohti, nosta kädet ylös eteen ja tekeydy itseäsi suuremmaksi. Tämä ele pysäyttää lähes kaikki hanhet. Voit myös ojentaa suojaksesi esimerkiksi laukun tai sateenvarjon. Peräänny pesästä poispäin, äläkä käännä selkääsi hanhelle.

Ympäristön tarkkailu on varmin tapa välttää hanhikonfliktia. Etenkin lapsia on tärkeää pitää silmällä, sillä pesiviä hanhia päin juokseva lapsi ei arvaa, että nämä linnut eivät väistä. Korkeasaaressa reippaimmat pesien vartijat merkitään kyltein.

Hanhia tai niiden pesiä ei saa vahingoittaa. Valkoposkihanhi on luonnonsuojelulailla rauhoitettu ja EU:n erityisesti suojelema laji. Suurin osa hanhista pesii paikoissa, joissa ne eivät joudu ihmisen kanssa nokakkain. Valkoposkihanhien valtajoukot viettävät kesänsä Jäämeren rannikon tundralla.

Lähde: Korkeasaari

Lue myös:

    Uusimmat