Video: Tältä näytti Helsingin keskustassa ihmisjoukossa kaahanneen kiinniottotilanne – kuski vastusteli ja huusi kovaäänisesti

Tältä näytti Helsingin vappujuhlinnan keskellä tapahtuneen onnettomuuden kiinniottotilanne – kiinniotettu huusi kovaäänisesti 1:51
Tältä näytti Helsingin vappujuhlinnan keskellä tapahtuneen onnettomuuden kiinniottotilanne – kiinniotettu huusi kovaäänisesti

Helsingin keskustassa Pohjoisesplanadilla on tapahtunut alkuillasta liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui kolme ihmistä, yksi heistä lievästi. Paikalla olleiden ottamat videot kertovat karua kieltä siitä, missä kunnossa autoilija mahdollisesti oli.

Voit katsoa koosteen onnettomuuden jälkeisistä tapahtumista yllä olevasta videojutusta.

Helsingin poliisin mukaan kaksi auton kolhimaksi joutunutta loukkaantunutta on kuljetettu sairaalahoitoon.

– Tiedotimme aiemmin kahdesta loukkaantuneesta, mutta myöhemmin poliisille ilmoittautui kolmas, lievästi loukkaantunut, sivullinen, poliisi tviittaa.

Poliisi ei kerro vakavammin loukkaantuneiden vammojen laadusta.

Monet silminnäkijät pitävät törmäilyä tahallisena tekona. Poliisin mukaan onnettomuuteen johtaneista syistä tai motiivista ei ole tietoa.

– Poliisi selvittää tapahtumien tarkempaa kulkua ja teon mahdollista tahallisuutta, Helsingin poliisi kertoo tviitissään.

Kaahari törmäsi useaan autoon

Alustavien tietojen mukaan Pohjoisesplanadia ajanut auto törmäsi kahdeksaan autoon. 

Poliisi epäilee kuljettajaa alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Kuljettaja on poliisin hallussa.

Silminnäkijä: "Ihmiset hätääntyivät"

Paikalla ollut silminnäkijä kertoo STT:lle puhelimitse, että heidän seurueensa näki, kuinka auto kiihdytti erittäin kovaa vauhtia ja tuli Pohjoisesplanadia kohti.

– Kuului hirveä rasahdus, tuli savupilvi. Ihmiset hätääntyivät, ja paikalle alkoi kokoontua lisää ihmisiä, nimettömänä pysyttelevä silminnäkijä kertaa.

Paikalle tuli naisen mukaan melkein heti hälytysajoneuvoja ja poliiseja. Varsin nopeasti alue myös eristettiin.

"Vauhtia oli ainakin 100 kilometeriä tunnissa"

MTV Uutisten toimittajan Ville Kettusen haastattelema Timi kertoi puistossa törmäilleen auton nopeuden olleen ainakin 100 kilometriä tunnissa.

Hänen mukaansa kuljettaja ei lähtenyt polisin matkaan vapaaehtoisesti, vaan polisi joutui käyttämään voimaa tilanteessa.

Timi itse oli parkkeeraamassa omaa autoaan, kun kaahailija törmäsi myös hänen autoonsa.

– Kuului pamahdus, mutta minulle ihmeen kaupalla ei käynyt mitään. Minulla ei ollut turvavyötäkään enää päällä, kun olin jo pysähtynyt. Taivaan varjelukset olivat mukana, Timi kertoi.

Juttua muokattu 1.5.2022 kello 16.35. Väliotsikossa luki erheellisesti, että poliisi olisi törmännyt useaan autoon. Törmääjä oli kuotenkin kiinni otettu kaahari. Leipätekstissä tieto oli oikein.

Lue myös:

    Uusimmat