Vettel voitti sadekisan, Räikkönen yhä pisteetön - katso!

Red Bull -talli avasi voittotilinsä formula ykkösissä ottamalla kaksoisvoiton sateisessa Kiinan GP:ssä sunnuntaina. Voittajana ruutulipulle ajoi saksalainen Sebastian Vettel, jolle ykkössija on F1-uran toinen.

Kilpailu oli koko ajan paalupaikkamies Vettelin hallinnassa. Hän lainasi kärkipaikkaa muille vain varikkokäyntien yhteydessä. Red Bullin kaksoisvoiton täydensi Mark Webber, joka onnistui jättämään kauden kaksi avauskisaa voittaneen Brawn-kuski Jenson Buttonin kolmanneksi ohitettuaan englantilaisen radalla. Vettel päihitti Webberin 10,9 sekunnilla erolla. Button jäi kärkipaikasta 44,9 sekuntia. Button säilytti johtonsa MM-sarjassa.

Ferrarin pisteetön kausi jatkui kolmannessa peräkkäisessä kisassa. Kimi Räikkönen valitteli jo kisan alussa radiolla tallilleen, ettei hänen moottorinsa toiminut kunnolla. Maaliin Räikkönen ajoi 10. sijalla puolentoista minuutin päässä kärjestä. Felipe Massan kisa jäi kesken kolmannelta sijalta Ferrari-auton sähkövian takia. Edellisen kerran Ferrari jäi kolmessa ensimmäisessä kisassa ilman pisteitä vuonna 1981.

Sadekelissä nähtiin tapahtumarikas kilpailu, jossa piisasi ohituksia ja ulosajoja. Kilpailu käynnistyi märän radan takia turva-auton takana. Kahdeksan kierroksen jälkeen turva-auto poistui ja kilvanajo alkoi. Turva-auto saatiin uudestaan radalle, kun BMW:n Robert Kubica rysäytti rajusti Toyotan Jarno Trullin perään 17. kierroksella. Kubican auto nousi osittain Trullin auton päälle. Trulli joutui keskeyttämään auton perän romuttumisen takia. Kubica pystyi jatkamaan keulanvaihdon jälkeen.

Kovalainen päihitti Hamiltonin

McLarenin suomalaiskuski Heikki Kovalainen avasi kauden pistetilinsä viidennellä sijallaan. McLaren-kuskit ajoivat yhden varikkokäynnin taktiikalla, kun taas muut kärkikuskit kävivät varikolla kahdesti. McLarenin Lewis Hamilton hallitsi märän radan metkut kisan alussa ja ohitti Räikkösen peräti kolmeen otteeseen, mutta menetti lopussa tuntumansa. Hamilton lipesi 9 kierrosta ennen maalia mutkassa leveäksi, jolloin perässä kytännyt tallikaveri Kovalainen pääsi nousemaan hallitsevan maailmanmestarin edelle. Kolme kierrosta myöhemmin Hamilton pyörähti. Maaliin hän ajoi kuudentena.

Williamsin Nico Rosberg putosi jo alussa hännille tehtyään varikkokäynnin 5. kierroksella turva-auton aikana. Rosbergilla oli näkyvyysongelmia, kun kypärän visiiri tuli täyteen sadepisaroita. Rosberg otti lopussa riskin vaihtamalla sadekelin renkaat välikelin renkaisiin. Rengasriski ei kuitenkaan toiminut, sillä hän pyörähti vauhdikkaasti. Nico tuli maaliin 15. sijalla.

Vettelin auto kesti ilman vaurioita tilanteen, jossa Toro Rosson Sebastien Buemi osui hänen peräänsä. Buemi rikkoi etusiipensä, mutta ylsi silti kahdeksanneksi.

Adrian Sutil oli kuudennella sijallaan matkalla kohti Force India -tallin historian ensimmäisiä MM-pisteitä, kunnes pyörähti viisi kierrosta ennen maalia päin rengasvallia romuttaen autonsa keulan.

Nelson Piquet'lla sattui näyttävä pyörähdys, jonka seurauksena hän osui radan varressa olevaan mainokseen. Piquet pystyi jatkamaan keulanvaihdon jälkeen ja oli viimeinen maaliin asti selviytynyt.

Kakkosruudusta lähtenyt Renault'n Fernando Alonso kävi Rosbergin tavoin varikolla tankkauksessa kisan alussa turva-auton aikana pudoten näin hännille. Hän tuli maaliin 9. sijalla.

Katso Kiinan GP:n tapahtumia MTV3 Katsomo -palvelusta:

Kooste Kiinan GP:stä MTV3:lla kello 17:45-18:45.