Ecclestonella on yksi kuski yli muiden

Formula ykkösten kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestonesta on tulossa nuoren saksalaisen Red Bull -kuski Sebastian Vettelin suuri fani.

Vettel ajoi viime viikonloppuna Kiinan osakilpailun paalupaikalle, ja siitä koko kisan voittoon.

- Bernie on ilmoittanut olevansa Sebastianin epävirallinen manageri, nauroi Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner.

- Mies selvästi tykkää kuskistamme, hän soitti minulle aika-ajojen jälkeen Kiinassa ja kehotti minua tekemään voitavani Sebastianin menestyksen eteen, kertasi Horner.

- Hän on todella iloinen Sebastianin ja tallin puolesta.

Ecclestone tiedetään aina olleen hyvin läheinen seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin kanssa. Vettelin tultua formuloihin hän onkin saanut lempinimen "Baby Schumi".

- Hän on vain 21-vuotias, mutta uskon, että hänellä tulee olemaan todella, todella valoisa tulevaisuus, luottaa Horner.

Vertaileminen Schumacheriin on vielä ennenaikaista, mutta on nuorempikin saksalainen jo ehtinyt rikkoa monia ennätyksiä kuten nuorimman grand prix -voittajan ennätyksen.

- Mykistävintä hänessä on, kuinka rauhallinen hän on. Hänellä näyttää olevan erikoinen kyky käsitellä tietoja ajaessaan, sanoi britti.

- Sebastian haluaa paljon informaatiota ajaessaan. Kiinassa Sebastian halusi tietää missä paikoissa muilla oli ongelmia, kun muut kuskit pääasiassa yrittävät vain keskittyä omaan tekemiseensä.

Ecclestone soitti Vettelille onnittelupuhelun tämän voitettua Kiinan sateisen osakilpailun.

- Joku soitti minulle ilman numeroa, enkä meinannut aluksi vastata ollenkaan. Mutta onneksi vastasin, koska siellä oli Bernie, joka sanoi että olin tehnyt hyvää työtä ja tulin siitä tosi iloiseksi, muisteli Vettel Shanghain viikonloppua.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat