Vesa-Matti Loiri siunataan haudan lepoon: Poliisi on varautunut "aika reilustikin" turvaamaan yleisen järjestyksen – Helsingin katuja ei lähtökohtaisesti suljeta

Vesa-Matti Loiri siunataan viimeiselle matkalle huomenna – näin poliisi turvaa hautajaisia 2:08
Video: Vesa-Matti Loiri siunataan viimeiselle matkalle huomenna – näin poliisi turvaa hautajaisia.

Poliisi ohjaa liikennettä ja huolehtii, että hautajaiset menevät rauhallisesti ja arvokkaasti.

Taiteilija Vesa-Matti Loiri siunataan Johanneksenkirkossa Helsingissä tiistaina. Loiri kuoli 10. elokuuta. Hän oli kuolessaan 77-vuotias.

Poliisi varautuu turvaamaan yleisen järjestyksen ja ohjaamaan liikennettä Vesa-Matti Loirin hautajaisten aikana, Helsingin poliisin ylikomisario Jarkko Lehtinen kertoo MTV Uutisille.

– Poliisilla ei ole varsinaista roolia itse hautajaisissa tai hautajaisjärjestelyissä, mutta poliisi on varautunut aika reilustikin turvaamaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden, eli katsomaan, ettei synny tönimistä tai kirkkoon änkeämistä, jos ihmisiä tulisi todella paljon.

Vesa-Matti Loirin pitkäaikainen ystävä: ”Ei Vesku olisi halunnut valtiollisia hautajaisia” 4:41
Vesa-Matti Loirin pitkäaikainen ystävä: ”Ei Vesku olisi halunnut valtiollisia hautajaisia”

Valmiita liikennejärjestelyjä poliisilla ei ole, eikä katuja lähtökohtaisesti suljeta, mutta poliisi on varautunut ohjaamaan liikennettä.

– Katsomme tilanteen mukaan, ja jos liikenne sujuu hyvin eikä sumppuuntumista synny, niin kadut ovat auki ihan normaalisti.

– Jos havaitsemme että esimerkiksi kirkon edusta menee aivan tukkoon ja autoja aletaan pysäköidä siten, että jalankulku tai muu liikenne estyy, niin poliisi huolehtii, että liikenne sujuu, mutta toki jonkinlaista jonoa voi syntyä hetkittäin liikenteen ohjauksesta huolimatta.

Katso Vesa-Matti Loirin viimeinen televisioitu lauluesitys ja haastattelu vuodelta 2020 12:26
Katso Vesa-Matti Loirin viimeinen televisioitu lauluesitys ja haastattelu vuodelta 2020.

Poliisi turvaa myös arkun kuljetuksen.

– Katsomme, että se pääsee kirkolle ilman suurempia viivästyksiä ja esteitä ja myöskin, että se pääsee lähtemään kirkolta, eikä joudu esimerkiksi tunteja seisomaan liikenteen jumissa.

– Poliisin rooli on katsoa, että liikenne sujuu ja että kaikki tapahtumaan tulevat ihmiset voivat tulla sinne ja lähteä sieltä turvallisesti, ja että tapahtuman kulku on rauhallinen ja arvokas niin kuin sen kuuluu olla.

Poliisille Vesa-Matti Loirin hautajaiset on poliisitoiminnan näkökulmasta samanlainen tilaisuus kuin muutkin paljon ihmisiä keräävät yleisötilaisuudet ja tapahtumat. Näin mittava varautuminen ei poliisin mukaan ole kuitenkaan aivan jokapäiväistä, edes jokaviikkoista.

Juttua päivitetty klo 6.24: Vaihdettu otsikosta "haudataan" muotoon "siunataan haudan lepoon".

Lue myös:

    Uusimmat