Mainos

Veroprosentin voi laskea Internetissä

Internetissä olevaa verohallinnon palvelua (www.vero.fi) on laajennettu. Palveluun on lisätty laskuri, jonka avulla palkansaajat ja opiskelijat voivat arvioida, kannattaako hakea muutosta verokortissa näkyvään pidätysprosenttiin.

Laskenta näyttää, mikä mikä on veroprosentti siihen syötettyjen tietojen perusteella. Laskuria kannattaa käyttää, kun tulot muuttuvat huomattavasti esimerkiksi työstä pois jäännin tai työhön menon takia.

Verokortin muutos on suositeltava, kun veroprosentista näyttää laskurin perusteella tulevan selvästi verokortissa näkyvää pienempi. Muutoksen tekee verotoimisto, jonne voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai lähettämällä muutoshakemuksen, joka löytyy internetosoitteesta www.vero.fi/palvelut/muutlomakkeet.html.

Jos palkkaan vaikuttavat olosuhteet (työssäolo, työttömyys, lainan otto,lainan maksu tms.) muuttuvat useamman kerran vuoden aikana, kannattaa verokortin muutos tehdä kerralla loppuvuodesta. Silloin veron alennus kohdistuu lyhyelle ajalle ja palkasta käteen jäävä osuus on suurempi.

Veroprosentin korottamista ei tarvitse hakea verotoimistolta. Palkansaaja voi itse pyytää työnantajaa tekemään suuremman ennakonpidätyksen.

Internet-palvelulla ei ole yhteyttä verohallinnon tietovarastoihin, eivätkä veroprosentin laskennassa käytetyt tiedot tallennu mihinkään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.