Veronpalautuksia kilahtaa tileille – huijausviestejä liikkeellä

Veronpalautuksia maksetaan tänään maanantaina suomalaisille noin 186 miljoonan euron verran, kertoo Verohallinto. Myös jäännösverojen ensimmäinen maksupäivä on maanantaina.

Veronpalautuksia maksetaan heinäkuusta alkaen joka kuukausi, viimeisimmät saavat palautuksensa joulukuussa. Suurimmalla osalla palautuspäivä on elokuussa, jolloin veronpalautuksia saa noin 1,8 miljoonaa asiakasta.

Veronpalautuksia saa tänään runsaat 190 000 ihmistä.

Ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta muistuttaa tiedotteessa, että veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamulla.

− Veronpalautukset maksetaan päivän aikana, joten ei kannata hermostua, jos rahoja ei aamulla näy tilillä. Ne voivat tulla vasta iltapäivällä, Villman sanoi.

Verohallinto muistuttaa tarkistamaan OmaVerosta, mille tilille veronpalautukset ovat tulossa. Jos tilinumero ei ole Verohallinnolla tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Nordeaan.

Huijausviestejä liikkeellä

Veronpalautusajan alkaessa liikkeellä on myös runsaasti erilaisia huijausyrityksiä, joilla yritetään kalastella ihmisten pankkitunnuksia, Verohallinto kertoo.

Verohallinnon Villman muistuttaa, ettei Verohallinto ikinä ilmoita asiakkaille veronpalautuksista tekstiviesteillä tai sähköposteilla.

OmaVeroon kannattaa mennä vero.fi-etusivun kautta tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville palvelun osoite omavero.fi.

–  Googlen hakutulossivun kautta ei kannata lähteä klikkailemaan, sillä internetissä on myös OmaVeroa muistuttavia huijaussivustoja. Asiakkaan pitää olla tarkkana, mihin pankkitunnuksiaan syöttää, Verohallinnon tiedotteessa muistutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat