Mainos

Verokirjasoppa: KKO poisti jo kärsityn tuomion muttei korvauksia

Tuomionpurkuhakemus korkeimmasta oikeudesta (KKO) toi entiselle verotarkastajalle Liisa Mariaporille lähinnä lisäkustannuksia. Näin siitä huolimatta, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mielestä naisen kunnianloukkaustuomio oli liian ankara ja lisäksi viipyi kohtuuttoman pitkään.

KKO:nkin mielestä sananvapausrikoksista ei pitäisi tuomita vankeutta. Se poisti naisen törkeästä kunnianloukkauksesta saaman ehdollisen vankeusrangaistuksen. Vahingonkorvaukset pysyivät ennallaan.

Ratkaisun merkitys käytännössä on olematon: nainen ei ollut syyllistynyt rikoksiin ehdollisen vankeuden koeaikana eikä tuomio näkynyt enää muutenkaan rikosrekisterissä.

Kunnianloukkaustuomio tuli vuonna 1998 julkaistusta "Verottaja tappolinjalla" -kirjasta. Liisa Mariapori väitti kirjassa perättömästi, että eräs vanhempi verotarkastaja olisi syyllistynyt tahallaan väärään valaan.

Mariapori vaati valtiota korvaamaan hänelle purkuhakemuksesta aiheutuneet kulut. KKO ei suostunut, koska tuomiota ei purettu syyksilukemisen osalta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.