Venäjän televisiossa spekuloitiin ydiniskulla Suomeen – "Koska se ei ole Naton jäsen eikä sillä ole ydinaseita"

Venäjän television propagandisti Vladimir Solovjov spekuloi keskusteluohjelmassa ydiniskun tekemisellä Suomeen.

Toimittaja Julia Davis jakoi Twitterissä yksitoistaminuuttisen pätkän ohjelmasta.

Keskustelussa Solojov, duuman jäsenet Leonid Kalashnikov ja Andrei Guruljov sekä sota-asiantuntijoiksi esitelty Evgeni Buzhinski ja professori Dmitri Evstafiev keskustelevat ydinaseiden käytöstä ja niiden merkityksestä Venäjälle.

Keskustelussa on paikoin hyvinkin absurdeja sävyjä eikä siitä voi suoraan päätellä, kuinka vakavissaan eri osapuolet ovat. Guruljov muun muassa sanoo, että Nato on sodassa Venäjän kanssa. Hän puhuu myös "ennaltaehkäisevästä iskusta" puolustavan sijaan.

– Macron toimittaa panssarivaunuja, minä iskisin niihin ennaltaehkäisevästi. Ennaltaehkäisevä isku Ranskaa vastaan, joka on konfliktin osapuoli, ohjelman juontaja Solovjov maalailee.

Keskustelussa spekuloidaan toistuvasti iskulla Ranskaan.

– Vain pölyä jää sinne, missä oli ennen Ranska ja muut ovat peloissaan, Guruljov uhoaa.

Ydinisku Suomeen, Puolaan vai Romaniaan?

Uhoa, huutoa ja päälle puhumista sisältävän keskustelun lomassa kuultiin myös toppuuttelevia äänenpainoja.

– Rajoitettu ydinsota on illuusio, ei ole olemassa rajoitettua ydinsotaa. Se olisi globaali katastrofi molemminpuolisella tuholla. Yhdysvaltojen, Venäjän, kaikki alueensa mukaan lukien. Ranskan voi tuhota ainoastaan ydinasein, ei ole olemassa muuta keinoa valtion tuhoamiseksi.

– Ajatellaan, että Venäjän federaatio käyttäisi demonstratiivisesti ydinaseita pelotellakseen länttä, kaikki muut menevät polvilleen, nostavat kätensä pystyyn ja sanovat, että "tässä se oli, laskekaa verhot, teemme rauhan Venäjän ehdoilla". Näin ei tule tapahtumaan. On vastuutonta puhua demonstroivasta iskusta, Buzhinski varoitteli.

Lopulta keskustelu etenee siihen, että keskusteluohjelmaa vetävä Solovjov ehdottaa, olisivatko Venäjän kannalta hyväksyttäviä kohteita vain ne, joilla ei ole ydinaseita.

– Ovatko Puola ja Romania hyväksyttäviä kohteita, koska niillä ei ole ydinaseita? Myös Suomi on hyväksyttävä kohde, koska se ei ole Naton jäsen eikä sillä ole ydinaseita. Ukraina on myös hyväksyttävä kohde, koska sillä ei ole ydinaseita eikä se ole Natossa?

– Ajattelen, että ydinaseiden käyttö on mahdotonta, Buzhinski toppuuttelee.

– Miksi meillä sitten on ydinaseita? Solovjov penää.

Asiasta uutisoi aiemmin Iltalehti

Katso myös: Venäjän televisio julkaisi joulun alla hämmentävän propagandamainoksen – väittää, että Eurooppa syö ensi jouluna lemmikkejään

Venäjän propaganda: Euroopassa syödään lemmikkejä ensi jouluna – näin lännelle irvaillaan videolla 2:01


Lue myös:

    Uusimmat