Venäjän taktisen ydinaseen koeräjäytys sota-alueella on professorin mukaan "täysin mahdollista"

3:22
Näin todennäköisenä maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki pitää Venäjän tarttumista ydinaseeseen.

Venäjä saattaisi turvautua ydinaseen koeräjäytykseen, arvioi Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleen Patomäen mukaan Putin ja Venäjän johto ovat nostaneet panoksia koko sodan ajan ja tämä on mahdollinen seuraava askel.

– Minusta on täysin mahdollista, että seuraavassa vaiheessa koeräjäytetään jokin taktinen ydinase niillä alueilla, missä sotaa käydään, Patomäki kertoo.

Patomäen mukaan Putin on nyt selkä seinää vasten ja se tekee tilanteesta hyvin haastavan.

– Kun lähdetään siitä, että Putinia ei pelkästään pidä saada pois vallasta vaan myös rikostuomioistuimeen tuomittavaksi. Se tarkoittaa tietenkin Putinin näkökulmasta, että kortit ovat aika huonot.

– Siinä on se tausta, mistä tämä voi lähteä eskaloitumaan.

Katso ylläolevalta videolta, miten tilanteen eskaloitumisen voisi Patomäen mukaan purkaa. Allaolevalta videolta näet Heikki Patomäen haastattelun kokonaisuudessaan. 

7:54
Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki arvioi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että Venäjän johto on nostanut panoksia sodan jokaisessa vaiheessa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja