Venäjän epidemiatilanne riistäytynyt käsistä: koronaan kuolleiden ruumiita säilytetään sairaalan kellarissa

9:46
Venäjällä maailman ensimmäinen koronarokote – mitä Sputnik-rokotteesta tiedetään, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek?

Netissä leviää järkyttävä video, jolla mies kävelee kellarissa ja kuvaa ruumissäkkejä. Säkeissä on miehen mukaan koronaan kuolleita ihmisiä, uutisoivat muun muassa Interfax ja Meduza

Altain alueen terveysministeriö vahvistaa, että netissä leviävä video on Etelä-Siperiassa sijaitsevan Barnaulin kaupungin koronapotilaille tarkoitetusta sairaalasta numero 12. Sairaala oli alun perin tarkoitettu 360 potilaalle, mutta syksyllä iskeneen koronaviruksen toisen aallon myötä sairaalasänkyjen määrä kasvoi 600:aan. Pelkästään viimeisen parin viikon aikana kyseisessä sairaalassa kuoli 98 ihmistä.

Venäjällä lain mukaan patologien on suoritettava ruumiinavaus jokaiselle kuolleelle henkilölle, jolla on todettu korona. Altain aluepiirin sairaalassa Etelä-Siperiassa lääkärit myöntävät, että potilaiden korkean kuolleisuuden takia heillä ei ole aikaa suorittaa ruumiinavauksia.

Barnaulin patologisen osaston johtaja Vladimir Klimatsev pahoitteli ruumiinavausten viivästymistä. 

– Teemme kaiken voitavamme. Työskentelemme kahdessa vuorossa ilman vapaapäiviä, myös viikonloppuisin, Klimatsev kommentoi Meduzan mukaan.

Interfax kirjoittaa, että ongelman odotetaan ratkeavan "muutaman päivän sisällä".

Venäjällä on todettu viime aikoina päivittäin noin 16 000 uutta koronatartuntaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja