Venäjän armeijan vähättely on "vaarallinen osoitus lyhytnäköisyydestä", varoittaa suomalaismajuri

Venäjän armeijaa pilkattiin pitkään, sanoi eversti Petteri Kajanmaa MTV:lle hieman ennen Ukrainan sodan syttymistä. Sodan alkamisen kynnyksellä Venäjän armeija ei enää ollut Kajanmaan mukaan vitsi. Nyt on tuon asian suhteen palattu takaisin menneisyyteen, sillä Venäjän armeijan suorituskyvylle nauraminen on jälleen suosittua.

Yhdysvaltain arvion mukaan Venäjän asevoimat ovatkin menettäneet 8–10 prosenttia Ukrainaan hyökkäämiseksi käyttämästään kalustosta. Arviosta on kertonut uutiskanava CNN:n mukaan viimeisimpiä tiedustelutietoja tunteva virkamies.

Maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori, majuri Antti Paronen kuitenkin muistuttaa, että Venäjä oppii.

– Venäjän vähättely ja sen sodankäyntikyvyn parjaaminen on vaarallinen osoitus lyhytnäköisyydestä. Ukraina todistaa paremminkin siitä mistä ja mitä Venäjä seuraavaan sotaansa oppii, Paronen kirjoittaa Twitterissä.

Parosen mukaan Venäjällä voisi olla opittavaa esimerkiksi johtamisesta aselajien välillä. Paronen myös nostaa esille vanhan sotilasviisauden siitä, että amatöörit suunnittelevat operaatioita, ammattilaiset logistiikkaa. Juuri huollon on arvioitu olleen Venäjän hyökkäyssodan kompastuskivi.

Venäjän ja Putinin sotapropaganda – toimiiko se ja millaiseksi se on kehittymässä? 15:53
Venäjän ja Putinin sotapropaganda – toimiiko se ja millaiseksi se on kehittymässä?

Lue myös:

    Uusimmat