Venäjä provosoitui EM-kisapaidasta – Ukraina määrättiin poistamaan "poliittiset viestit" paidastaan vain päivää ennen kisojen alkua

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vaatii Ukrainaa poistamaan poliittiset viestit miesten EM-lopputurnauksen pelipaidastaan. Uefan vaatimus tuli EM-turnauksen aattona.

Ukrainan pelipaidan rintamuksessa on kirjailtuna maan kartta, ja paidan kartassa myös Venäjän vuonna 2014 valtaama Krimin niemimaa kuuluu Ukrainalle. Venäjän mielestä Krimin niemimaa kuuluu Venäjään.

Kartan lisäksi ukrainalaisten pelipaidan kauluksen sisäpuolella on iskulause "Kunniaa sankareillemme". Iskulause on liitetty ukrainalaisten sotilaalliseen tervehdykseen.

Ukrainan pelipaita nostatti aiemmin viikolla vastalauseiden myrskyn Venäjällä. BBC:n mukaan esimerkiksi duuman jäsen Dmitri Svishtshev kuvasi paitaa ja tunnuslausetta poliittiseksi provokaatioksi.

Ukraina pelaa EM-turnauksen C-lohkossa yhdessä Hollannin, Itävallan ja Pohjois-Makedonian kanssa. Joukkueen avausottelu Hollantia vastaan on sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja