Venäjä paljastaa: Hitlerin jäännökset poltettiin ja heitettiin jokeen

Adolf Hitlerin ruumiin jäännösten kohtalo on viimein selvinnyt. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n viranomainen on paljastanut, että KGB:n agentit avasivat vuonna 1970 Hitlerin haudan, polttivat jäännökset ja heittivät ne jokeen Itä-Saksassa. Käsky natsijohtajan ruumiinjäännösten hävittämiseen tuli Neuvostoliiton valtiollisen turvallisuuspoliisin johtajalta.

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n arkistoista vastaava johtaja, kenraali Vasily Khristoforov paljasti asian tällä viikolla uutistoimisto Interfaxin haastattelussa.

Hänen mukaansa KGB.n agentit avasivat salaisen haudan Magdeburgissa Itä-Saksassa 4. huhtikuuta 1970. Haudassa oli Hitlerin jäännösten lisäksi tämän vaimon Eva Braunin sekä natsi-Saksan propagandaministerin Joseph Göbbelsin ja tämän koko perheen jäännökset. Ne poltettiin ja heitettiin arkistotietojen mukaan Biederitz-jokeen.

CNN:n mukaan KGB:n päällikkö antoi käskyn tuhota jäännökset lopullisesti, koska hän pelkäsi, että hautapaikasta saattaisi myöhemmin tulla fasistien palvontakohde.

(MTV3)

ARKISTOKUVAA HITLERISTÄ PRAHASSA VUONNA 1938

Lue myös:

    Uusimmat