Mainos

Venäjä paljastaa: Hitlerin jäännökset poltettiin ja heitettiin jokeen

Adolf Hitlerin ruumiin jäännösten kohtalo on viimein selvinnyt. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n viranomainen on paljastanut, että KGB:n agentit avasivat vuonna 1970 Hitlerin haudan, polttivat jäännökset ja heittivät ne jokeen Itä-Saksassa. Käsky natsijohtajan ruumiinjäännösten hävittämiseen tuli Neuvostoliiton valtiollisen turvallisuuspoliisin johtajalta.

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n arkistoista vastaava johtaja, kenraali Vasily Khristoforov paljasti asian tällä viikolla uutistoimisto Interfaxin haastattelussa.

Hänen mukaansa KGB.n agentit avasivat salaisen haudan Magdeburgissa Itä-Saksassa 4. huhtikuuta 1970. Haudassa oli Hitlerin jäännösten lisäksi tämän vaimon Eva Braunin sekä natsi-Saksan propagandaministerin Joseph Göbbelsin ja tämän koko perheen jäännökset. Ne poltettiin ja heitettiin arkistotietojen mukaan Biederitz-jokeen.

CNN:n mukaan KGB:n päällikkö antoi käskyn tuhota jäännökset lopullisesti, koska hän pelkäsi, että hautapaikasta saattaisi myöhemmin tulla fasistien palvontakohde.

(MTV3)

ARKISTOKUVAA HITLERISTÄ PRAHASSA VUONNA 1938

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.