Venäjä julkaisi uutta kuvaa tuhotuista länsimaisista tankeista – videon yksityiskohdat herättävät epäilyksen onnistumisten suurentelusta

Tuhoutuneita länsipanssareita ja isku supermarkettiin: Viimeisimmät tiedot ja videot Ukrainasta 5:03
Tuhoutuneita länsipanssareita ja isku supermarkettiin: Viimeisimmät tiedot ja videot Ukrainasta

Venäjän puolustusministeriö on julkistanut Twitterissä videokuvaa, jolla sen mukaan näkyy Ukrainassa tuhottuja, länsimailta saatuja panssariajoneuvoja.

Venäjän mukaan dronekuva tuhotuista länsitankeista on otettu Zaporizhzhjan alueella. Kuvassa näkyy ainakin yksi Leopard 2 -taistelupanssarivaunu, useita Bradley -panssariajoneuvoja ja yksi miinanraivaukseen tarkoitettu panssarivaunu. Venäjä julkaisi kuvaa vastaavasta tuhoutuneesta kalustosta myös perjantaina.

Tuoreella videolla huomiota kiinnittää se, että ajoneuvot vaikuttavat olevan osin samoja kuin aiemmin julkaistulla videolla. Venäjä ei välttämättä ole tuhonnut enempää länsikalustoa, vaan video on luultavasti kuvattu samasta paikasta eri kuvakulmasta myöhempänä ajankohtana. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Videoiden julkaisulla samoista tuhoutuneista tankeista Venäjä yrittänee suurennella omia onnistumisiaan.

Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon, jossa väitetään Ukrainan Leopard 2 -panssarivaunun tuhoutuneen Zaporizhzhian alueella 0:50
Venäjän puolustusministeriö julkaisi myös eilen Zaporizhzhian alueelta videon, jossa väitetään näkyvän tuhoutunutta panssarikalustoa, mukaan lukien Leopard 2 -tankki. Yhdysvaltalaismedia Washington Post sanoo vahvistaneensa videon aitouden.

Uutistoimisto Reuters kertoi onnistuneensa vahvistamaan aiemman videon kuvauspaikan kasvillisuusmuodostelmien ja satelliittikuvien kanssa täsmäävien rakennusten avulla. Videon kuvausajankohtaa ei ole sen sijaan saatu vahvistettua.

Venäjän mukaan Ukraina on tehnyt kuluneen vuorokauden aikana alueella epäonnistuneita hyökkäysyrityksiä. Väitettä ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä.

Katso myös: Puolustusvoimain entisen komentajan Jarmo Lindbergin mukaan perjantaina julkaistu kuvamateriaali tuhotuista länsipanssareista vaikuttaa aidolta

Jarmo Lindberg arvioi, mitä tapahtuu Ukrainan sodassa padon tuhoamisen jälkeen 9:16

Lue myös:

    Uusimmat