Veikkausliiga-tähtiä tyrkyllä Huuhkajien EM-kisamiehistöön – pistä nämä nimet mieleen

Kuluvalla kaudella jalkapallon Veikkausliigassa pelaa viisi erityisen mielenkiintoista suomalaispelaajaa, jotka ovat onnistuessaan vahvasti tyrkyllä Suomen jalkapallomaajoukkueen riveihin – ensi kesän arvokisojakin silmällä pitäen.  

Rasmus Schüller, HJK

29-vuotias paluumuuttaja on kuulunut viime vuodet päävalmentaja Markku Kanervan vakioryhmään. Vastuuta hänelle on tullut useimmiten vaihtopenkin kautta, mutta luotettavan pelintekijän kädenjälki miellyttää Kanervaa. Terveenä säilyessään on mukana Huuhkajien riveissä varmuudella jatkossakin. 

Lucas Lingman, HJK

Moderni kahden suunnan keskikenttäpelaaja on säväyttänyt alkukierroksilla Veikkausliigassa. Ruotsalaisseura Elfsborg halusi ostaa 22-vuotiaan pelurin viime kaudella Rovaniemen Palloseurasta, mutta Toni Koskela houkutteli luottomiehensä takaisin helsinkiläisseuraan. Taitava raakile kypsyi jo napapiirillä sarjan kirkkaimpien tähtien kastiin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ilmari Niskanen, KuPS

Nopea laituri otti viime kaudella kehitysaskelia ja johdatti osaltaan kuopiolaisjoukkueen aina Suomen mestaruuteen asti. Kiuruveden kasvatti on aloittanut kuluvan liigakaudenkin vahvasti keltapaitojen miehistössä. Markku Kanerva myönsi taannoin MTV Urheilulle, että Niskanen on vahvasti maajoukkuekaavailuissa mukana. 

Urho Nissilä, KuPS

24-vuotias väkkärämäinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja hakea uutta nousua epäonnistuneen Belgian visiitin jälkeen. Alku savolaisryhmässä on ollut sangen lupaava, vaikka joukkueen nykyinen pelitapa ei tue välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla Nissilän ominaisuuksia. Uskaltaa ottaa rohkeasti vastuuta. 

Niko Markkula, SJK

Eurokentillä pelaavat laadukkaat suomalaiset laitapuolustajat ovat kortilla – siksikin monikäyttöinen 30-vuotias JJK:n kasvatti on huomioitu tarkasti Kanervan papereissa. Oli viime kaudella tärkeässä roolissa laitapelaajana hopeajoukkue FC Interin palapelissä. Ottanee Seinäjoella ison pelillisen roolin kauden edetessä. 

Lue myös:

    Uusimmat