Markku Kanerva nostaa Veikkausliigasta esiin kaksi EM-Huuhkajien kannalta erityisen kiinnostavaa pelaajaa

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva odottaa innolla Veikkausliiga-kauden alkua. Kanervan mukaan sarjassa pelaa mielenkiintoisia pelaajia Huuhkajienkin näkökulmasta katsottuna.

Hänen mukaansa nykyryhmään murtautuminen on haastavaa, mutta ei suinkaan mahdotonta.

Huuhkajat-ryhmän yhteishenkeä on hehkutettu viime vuosina syystäkin. Koronaviruspandemian aikanakin päävalmentaja Markku Kanerva on pitänyt tärkeänä, että yhteisö on tiiviissä yhteydessä keskenään.

Jalkapallon Veikkausliiga-kausi käynnistyy vihdoin heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Kanerva seuraa kotimaan pääsarjaa luonnollisesti tarkasti ja nostaa kaksi pelaajaa esiin, jotka ovat potentiaalisia nimiä ensi kesän EM-kisaryhmään.

– Veikkausliigassa on mielenkiintoisia pelaajia. Jos ajatellaan, että Rasmus Schüller tuli HJK:hon, ja jos jotain nimiä haluaa heittää, niin Ilmari Niskanen pelasi vahvasti viime kauden ja oli vahvasti myös maajoukkuekuvioissa mukana maaliskuun otteluihin, Kanerva listaa.

Veikkausliiga on kasvattajasarja, jossa etenkin nuoret pelaajat pääsevät ensimmäistä kertaa kunnolla julkisesti tikunnokkaan.

– Totta kai me toivomme, että suomalaisia lupaavia pelaajia mahdollisimman paljon saa seurajoukkueessa vastuuta, koska se on se ympäristö, jossa sitä kehittymistä voi tapahtua.

– Mutta ymmärrän myös ne tulospaineet, joita joukkueella on, ja päävalmentajat tekevät ratkaisuja sen mukaan, että ne pelit myös voitetaan.

– Jos päävalmentaja antaa pidemmän työrauhan, ja sen tehtävän kuuluu nimenomaan omien junnujen nostaminen runkopelaajiksi tulevaisuudessa, niin silloin siinä on selvä logiikka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja