Huuhkajat-debyyttiä lähestyvä Veikkausliiga-tähti odottaa malttamattomana siirtoa ulkomaille – yksi seura vahvistanut kiinnostuksensa: "Se sopisi kuin nenä päähän"

8:11
Ilmari Niskanen ampui voittomaalin viime Veikkausliiga-kauden päättäneessä ja mestaruuden KuPSille ratkaiseessa Inter-ottelussa.

KuPSin tähtihyökkääjä Ilmari Niskanen on vahvistanut tavoittelevansa pikaista siirtoa ulkomaille ja toivoo olevansa osa Huuhkajien EM-kisaryhmää ensi vuoden lopputurnauksessa.

Niskanen, 22, on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo yli 140 ottelua Veikkausliigassa. Kiuruvedeltä kotoisin oleva laitahyökkääjä teki läpimurtonsa savolaisten sydämiin viimeistään viime kauden lopulla, kun hänen voittomaalinsa Turun Interiä vastaan varmisti KuPSille sen ensimmäinen pääsarjamestaruuden peräti 43 vuoteen.

Tällä hetkellä Niskanen on yhä osa hallitsevan veikkausliigamestarin avainmiehistöä, mutta siirtoa ulkomaille hän odottaa suorastaan malttamattomana. Niskanen on valmis ottamaan uuden haasteen vastaan ulkomaalaisesta sarjasta heti kun sopiva tarjous ilmaantuu, vaikka uuden futiskauden alkuun onkin enää muutama viikko.

– Kiinnostusta on tosi paljonkin. Vielä ei ole mitään konkreettista pöydällä, enkä täysin osaa sanoa, kuinka lähellä siirto on tapahtumista. Pikkupojasta lähtien haaveena ja tavoitteena on kuitenkin ollut pelata ammattilaisena ulkomailla. Eli jos mulle löytyy sopiva seura ja KuPS suostuu minut myymään, niin kyllä minä sitten saman tien lähden ulkomaille.

– Koen että pystyisin pelaamaan jo Veikkausliigaa kovemmassa sarjassa. Annan kuitenkin nyt kaikkeni KuPSille, koska rakastan pelata täällä ja asiat tällä ovat äärimmäisen hyvin. Mutta se halu ulkomaille on myös niin valtavan kova että kyllähän sitä siirtoa odottaa jopa aika malttamattomana, Niskanen kertoi MTV Urheilulle.

Seuraava seura löytynyt jo Skotlannista?

Erityisesti Skotlannin pääsarjaan nousseen Dundee Unitedin kerrotaan olevan vahvasti Niskasen perässä. Seuran manageri Robbie Neilson vahvisti maanantaina, että uutta laitahyökkääjä etsivä joukkue on pitänyt Niskasta hyvin tarkkaan silmällä. Suomalaislupauksen pelityyli sopisi myös hänen omasta mielestään varsin hyvin Britteinsaarille.

– Olen ajatellut, että juurikin Skotlanti ja Englannin alasarjat sopisivat minulle todella hyvin. Olen kuitenkin suoraviivainen pelaaja, jolla on räjähtävää nopeutta ja hyviä keskityksiä lähtee kummallakin jalalla. Juuri tuollainen skottifutis sopisi minulle kuin nenä päähän. Se olisi todella hyvä askel tässä vaiheessa uraa, Niskanen kuvaili.

– Kiinnostusta on monesta muustakin maasta, että ei Skotlanti ainut paikka ole. Se että oma nimi pyörii myös muiden ihmisten huulilla tuo kyllä lisää uskoa siihen omaan tekemiseen.

Niskanen on kuitenkin tietoinen koronaviruksen vaikutuksista jalkapalloseurojen talouteen, eikä hän usko KuPSin päästävän häntä halvalla. Siitä Niskanen ei ole varma, onko seura varautunut hänen lähtöönsä, joka voi mahdollisesti tapahtua juuri ennen kauden alkua. Niskasen sopimus KuPSin kanssa on voimassa kauden 2020 loppuun saakka, mutta siinä on optio yhdestä lisävuodesta.

Riven tunnustus motivoi entisestään

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vahvisti hiljattain MTV Urheilulle, että Niskasta oltiin kaavailtu mukaan maaliskuun ystävyysotteluihin Ranskaa ja Puolaa vastaan. Vaikka kyseiset pelit peruuntuivatkin ja Niskasen A-maajoukkuedebyytti lykkääntyikin, teki Kanervan tunnustus hänestä entistä motivoituneemman ensi kesän lopputurnausta silmällä pitäen.

– Totta kai se on merkki siitä että tosi paljon asioita on tullut tehtyä oikein. Kyllä minä osasin vähän aavistellakin sitä, kun viime kauden loppu oli niin hyvä kun itsellekin tuli niin paljon onnistumisia, mutta kyllähän tuo varmistus tuntui älyttömän hyvältä. Pikkupojasta lähtien haaveena on ollut se että pääsisi edustamaan jonain päivänä maajoukkuetta, Niskanen kertoi tyytyväisenä.

– Nyt kun vielä miettii miten mahtavassa liidossa maajoukkue on ja miten kova kilpailutilanne siellä on, niin antaahan se ihan valtavan määrän lisävauhtia jokapäiväiseen tekemiseen kun tietää sen olevan realistinen tavoite. Tavoitteena olisi ehdottomasti olla vuoden päästätä tähän aikaan EM-kisaryhmässä mukana. Se vaatii vielä äärettömän paljon töitä ja onnistumisia, mutta tiedän sen olevan täysin mahdollista.

Niskanen on myös tyytyväinen siihen, että hän oli saamassa kutsun maajoukkueeseen pelkkien Veikkausliiga-näyttöjen perusteella. Kun Huuhkajat varmistivat historiallisen EM-kisapaikkansa marraskuussa 2019, löytyi valkopaitojen joukosta vain yksi kotimaisen sarjan pelaaja.

– Kyllähän minä itsekin sen tiedostan, ettei Veikkausliiga Euroopan mittapuulla ole kovinkaan korkeatasoinen sarja, että kyllähän maajoukkueessakin on pyrittävä siihen että kaikki siellä  pelaisivat ulkomailla hyvissä sarjoissa. Nythän tilanne on tällainen.

– Toisaalta, jos olet Veikkausliigan tähtipelaajien joukossa, niin kyllä sinä mielestäni ansaitset mahdollisuuden maajoukkuetasolla. Se nostaa Veikkausliigan tasoa, että myös täältä pelaajat voivat nousta maajoukkueeseen. Ryhmään murtautuminen on hankalaa, mutta Veikkausliigakin kehittyy koko ajan, Niskanen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja