Mainos

Väyrynen neljän prosentin gallupluvuista: "Kannatukseni on todellisuudessa ainakin kaksinkertainen"

3:54

Presidenttiehdokas Paavo Väyrystä kannattaa neljä prosenttia suomalaisista, kertoo Ylen tuore mielipidemittaus. Vaalikiertueelta tavoitettu presidenttiehdokas Väyrynen uskoo, että hänen todellinen kannatuksensa on huomattavasti tuoreita galluplukuja korkeampi.

– Jälleen näyttää käyvän niin, että mielipidemittauksissa todellinen kannatukseni ei tule esille. Kannatukseni on todellisuudessa ainakin kaksikertainen Ylen mielipidemittaukseen verrattuna. Olen nyt kiertänyt ympäri Suomea ja verrannut kokemuksiani kuuden vuoden takaiseen ja näyttää siltä, että noste on samaa luokkaa kuin silloinkin.

Kuusi vuotta takaperin Yle julkaisi hieman ennen vaaleja suuren vaalikeskustelun yhteydessä vaaligallupin, jonka mukaan Pekka Haavistolla olisi ollut kakkosena 12 prosentin kannatus ja Väyrysellä kolmantena 10 prosentin kannatus.

– Tosiasiassa minulla oli ennakkoäänissä 18 prosentin kannatus ja Pekka Haavistolla 14 prosentin kannatus, Väyrynen muistelee.

Toinen kierros mielessä

Väyrynen sanoo tähtäävänsä presidentinvaalien toiselle kierrokselle edelleen ihan tosissaan.

– Eivät nämä Sauli Niinistön kannatusluvut tule pysymään tällaisina. Uskon, että tulee toinen kierros ja olen siinä mukana, Väyrynen sanoo.

Väyrysen mielestä sekä vaalikiertueet että televisiotentit ovat ratkaisevia ihmisten lopullisen äänestyspäätöksen muotoutumisessa.

– Tämä kiertue on sillä tavalla tärkeä, että saan täällä maakunta- ja paikallislehdissä julkisuutta ajatuksilleni. Valtakunnallista julkisuutta ei ole, mutta täällä maakunnissa saa julkisuutta, kun liikkuu eri paikallis- ja maakuntalehtien levikkialueilla.

Presidentinvaaleihin on noin kolme viikkoa aikaa. Väyrynen sanoo, että tähän mennessä keskusteluissa on ollut hyvin monenlaisia teemoja ja tärkeitä kysymyksiä. Hän mainitsee yhdeksi tärkeäksi teemaksi niin sanotus avointen rajojen politiikan.

– Sauli Niinistöllähän on päävastuu siitä, että silloin 2015 syksyllä ei ryhdytty palauttamaan rajatarkastuksia, jolla olisi saatu hallintaan se silloinen muuttoliike. Ja Suomihan ei ole vieläkään palauttanut rajatarkastuksia, vaikka Tanska, Ruotsi ja Norja ovat pitkään niitä jo jatkaneet, Väyrynen lataa.

Väyrynen uskoo, että Niinistön kannatus tulee vielä ryminällä alas.

– Tässähän on sellainen ristiriita, että mielipidetiedustelujen mukaan noin 2/3 suomalaisista vastustaa sitä politiikkaa, jota Sauli Niinistö ajaa. Tässä on valtava ristiriita, kun on mielikuvien perusteella syntynyt tällainen valtava kansansuosio ja sitten on todellisuudessa se politiikka, jota kansan suuri enemmistö vastustaa.

Väyrysen mukaan lähiviikkojen aikana tilanne pitää saada muuttumaan, jotta kansalaiset tulevat tietoisiksi eri ehdokkaiden mielipiteistä ja tavoitteista ja toiminnasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.