Vastustamaton jälkiruoka kesäksi: Grillatut suklaa-suolapähkinäbanaanit

Grilli ei ole suunniteltu pelkästään suolaisia herkkuja varten. Kokeile kesän vastustamatonta jälkiruokaa!

Grillimakkarat ja -pihvit tulevat monilta suomalaisilta jo korvista ulos viimeistään juhannuksen jälkeen, kun grilliherkkuja on ahmittu päivästä toiseen. Jos haluat hieman vaihtelua grilliruokarutiineihisi, kokeile valmistaa grillissä jälkiruokaa.

Suklaan, suolapähkinöiden ja banaanin yhdistelmästä syntyy vastustamaton ja helppo grilliherkku, johon ei ihan heti kyllästy. Kaiken kruunaa vielä viilentävä annos jäätelöä.

Grillatut suklaa-suolapähkinäbanaanit

4 annosta:

4 banaania
12 palaa (40 g) Fazer Dumle suklaata
4 rkl Pirkka suolapähkinöitä
Ingman vaniljajäätelöä

Tee jokaiseen banaaniin pitkittäin syvä viilto. Paloittele suklaa. Täytä banaanit suklaapaloilla ja suolapähkinöillä. Kypsennä grillissä tai 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi. Tarjoa suolaisenmakeat grillibanaanit lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat